sport
0

Nogometaši Sarajeva u polufinalu Kupa BiH

FENA
Nogometaši Sarajeva plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Sarajevo je u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase savladalo gradskog rivala Željezničara sa 3:2 (1:1).

Golove za Sarajevo postigli su Trivunović u 45., Obuća u 55. i Repuh u 60. minuti, dok su strijelci za Željezničar bili Vladavić u 21. i Štilić u 90. minuti.

Za razliku od prvog meča na Grbavici (0:0) u kojem igrači nisu pokazali ništa, uzvratni susret je donio dobar nogomet i pet golova.

Nakon početne inicijative Sarajeva, koje je preko Dure u 5. minuti imalo priliku za vodstvo, prvi pogodak postigli su gostujući nogometaši. U 21. minuti Štilić je ubacio u šesnaesterac do Kambera, koji je proslijedio loptu do Vladavića, a napadač Željezničara je sa deset metara zatresao mrežu Sarajeva.

Priliku za povećanje vodstva Željezničar je imao u 41. minuti preko Jugovića koji je pogodio stativu.

Sarajevo je uspjelo izjednačiti u posljednjoj minuti prvog poluvremena, kada je Trivunović dobro reagirao na dodavanje Turkovića i sa nekoliko metara pogodio gol.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao igračima Sarajeva, koji su za pet minuta napravili preokret. U 55. minuti Obuća je sa 20 metara pogodio gol za vodstvo od 2:1, a na 3:1 je povisio Repuh u 60. minuti udarcem glavom.

U 90. minuti Memišević je propustio priliku za smanjenje vodstva Sarajeva, a u trećoj minuti sudijske nadoknade Željezničar je preko Štilića ipak postigao gol, koji nije imao velikog značaja.