sport
0

Nogometaši BiH sutra dočekuju Mađare

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2008. u srijedu u Zenici dočekuje selekciju Mađarske. Selektor reprezentacije BiH Blaž Slišković najavio je ofanzivnu igru od prve minute, te istakao da očekuje pobjedu.

"U sutrašnjoj utakmici moramo ići na pobjedu i osvojiti nova tri boda, čime bismo ostvarili cilj zacrtan prije početka kvalifikacija. Mada to ne govori rezultat iz prvog kola Mađari imaju kvalitetnu ekipu, tako da moramo biti oprezni tokom cijele utakmice. Odbrana im je slabija strana, što ćemo mi, ukoliko nam se ukaže prilika, morati iskoristiti", rekao je Slišković na posljednjoj pres- konferenciji uoči sutrašnjeg meča.

Kada je u pitanju sastav reprezentacije BiH Slišković je kazao da još ima nedoumica, te da će konačni sastav odrediti tek nakon večerašnjeg treninga.

Kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez najavio je maksimalno zalaganje svih igrača, te izrazio nadu da će bh. reprezentacija uspjeti doći do druge pobjede.

"Atmosfera u ekipi je na visokom nivou. Očekujemo kvalitetnu utakmicu i osvajanje nova tri boda. Bitno je da ostanemo maksimalno koncentrirani svih 90 minuta, kako ne bismo napravili greške iz kojih bi Mađari mogli ugroziti naš gol", rekao je Barbarez.

Za susret s Mađarskom u prodaju je pušteno 12.800 ulaznica. Utakmica je na rasporedu u srijedu u 20.15 sati na stadionu Bilino polje.