Nogomet
0

Zvonimir Blaić: Sarajevo ima psihološku prednost, bit će borbe do kraja prvenstva

Piše: D. B.
Zvonimir Blaić (Foto: Bljesak.info)
Zvonimir Blaić (Foto: Bljesak.info)
Još uvijek aktuelni šampion BiH Zrinjski je u 24. kolu Premijer lige BiH odigrao 1:1 u Vrapčićima protiv gradskog rivala Veleža. Sudionik tog meča je bio igrač Plemića Zvonimir Blaić, koji je prokomentarisao utakmicu i šanse svog tima da u nastavku sezone odbrani titulu prvaka.

"Utakmica u Vrapčićima je bila teška, kao što smo i očekivali. igralo se čvrsto, a publika je vidjela dva gola, po jedan na obje strane. Žao nam je što nismo pobijedili jer smo imali bolje prilike. Osim toga primili smo nesretan gol i morali smo stizati rezultat, ali se trud na kraju isplatio. Sve u svemu, zadovoljni smo bodom", izjavio je Blaić za portal Klix.ba.

U prošlom kolu su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" snage odmjerili rivali Zrinjskog za titulu, a to su Sarajevo i Široki Brijeg. Bordo ekipa je pobijedila 1:0 i zauzela prvo mjesto na tabeli s 50 bodova. Zrinjski ima isto toliko na drugom mjestu, dok trećeplasirani Širokobriježani zaostaju samo jedan bod. Prema Blaićevom mišljenju, Sarajevo ima psihološku prednost.

"Sarajevu je pobjeda nad Širokim dala psihološku prednost, ali treba uzeti u obzir da ima još dosta utakmica do kraja. Očekujem borbu između Zrinjskog, Sarajeva i Širokog Brijega do kraja prvenstva. U vrhu tabele je 'gusto', bit će tu svega", rekao je defanzivac Plemića.

On vjeruje da Zrinjski može odbraniti titulu prvaka BiH.

"Ostalo je još šest kola, mi gledamo sebe i idemo utakmicu po utakmicu. Čvrsto vjerujemo da možemo odbraniti šampionsku titulu. Ipak, trenutno smo fokusirani da izborimo finale Kupa BiH u polufinalu protiv Olimpica", kazao je Blaić.

Otežavajuća okolnost u borbi za titulu je to što Zrinjski ide u goste Sarajevu.

"Još je rano pričati o toj utakmici. Sigurno je da će to biti jedna sjajna nogometna predstava, ali ćemo razgovarati o njoj kad dođe vrijeme", završio je Blaić.

Zrinjski dočekuje Olimpic u srijedu u drugoj utakmici polufinala Kupa BiH.