Tvrdnje kineskih medija
14

Zvjezdan Misimović prelazi u Guizhou Rehneu

Klix.ba
Zvjezdan Misimović (Foto: Klix.ba)
Zvjezdan Misimović (Foto: Klix.ba)
Bh. nogometni reprezentativac Zvjezdan Misimović napušta redove moskovskog Dinama u januaru, a prema navodima kineskih medija već je dogovoreno sve vezano za njegov prelazak u Guizhou Rehneu, ekipu u kojoj igra i Zlatan Muslimović.

Kako navodi kineski Sports Weekly, Misimović, nekadašnji glavni igrač njemačkog prvaka Wolfsburga, je već dogovorio uslove i potpisao ugovor sa kineskim klubom te se samo očekuje službena potvrda iz kluba.

Podsjetimo, nakon karijere u Bundesligi, naš reprezentativac je prešao u Galatasaray, a zatim u ruski Dinamo. Igrao je redovno dok je klub vodio Sergej Silkin, no nakon što je došao Rumun Dan Petrescu, 30-godišnji vezni igrač je odigrao samo 50-ak minuta u ruskom prvenstvu.

Posljednji put Misimović je nastupio za Dinamo prije dva mjeseca kada je protiv Anžija odigrao četiri posljednje minute. Posljednju prvenstvenu utakmicu u kojoj je bio u početnoj postvai, igrao je prije četiri mjeseca, 19. augusta, protiv Tereka, što je bio dovoljan razlog da bez razmišljanja napusti moskovski klub.