Nogomet
5

Zvjezdan Misimović počeo trenirati: Nadam se prolasku u drugi krug Mundijala

Anadolija
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na jutarnjem treningu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH) u Hrasnici se pojavilo 19 igrača, dok su pošteđeni bili Ermin Bičakčić, Sead Kolašinac i golmanski dvojac Jasmin Fejzić i Asmir Avdukić. Pripremama će se danas pridružiti Senad Lulić, čime će ekipa koja se priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu biti kompletirana.

Stameni odbrambeni igrač Schalkea Sead Kolašinac je osjetio bolove u zadnjoj loži i pitanje je hoće li biti spreman za odigravanje humanitarne utakmice u Gradačcu, koja je planirana za četvrtak.

Nigerija ključna

Pripremama se danas pridružio i Zvjezdan Misimović koji je stigao u BiH nakon 14 sati leta iz Kine. On je rekao kako se raduje najvećem fudbalskom događaju na svijetu i da je ponosan što će igrati. Popularni Miske je rekao kako mu je Mundijal jedan od najvećih izazova u karijeri i da je realno da se BiH plasira u drugi krug takmičenja.

"Ključna će biti utakmica protiv Nigerije u drugom kolu. Postoji mogućnost da Argentina tempira formu za finalni dio takmičenja i da neće biti pravi na početku", rekao je Misimović koji smatra kako su suparnici BiH s otvaranja prvenstva favoriti za osvajanje trofeja. Osim njih, Misimović vjeruje u snagu Brazila, Njemačke i Španije. Rekao je kako će navijati za Njemačku, gdje je i rođen, ali da su u prednosti južnoameričke reprezentacije zbog klimatskih uslova.

Apeli za pomoć

Uoči sutrašnje utakmice, Misimović je rekao da je obaveza reprezentativaca da pomažu stradalima i da su svi uključeni.

"Apelujem da se svi uključe i da na svoj način pomognemo stradalima", poručio je Misimović.

Ervin Zukanović se pridružio pozivima svog saigrača. On je rekao da su svi šokirani onim što se desilo i da su obavezni da pomognu.

Selektor Safet Sušić je rekao da u Gradačcu očekuje praznik fudbala i da je to posebno bitna utakmica, jer je humanitarnog karaktera. On je dodao da mu je da drago da čitav svijet pomaže, ali da je sve to samo kap u okeanu. Pape je izrazio nadu da će se ljudi vratiti u normalan život.