Nogomet
0

Zvjezdan Misimović ne želi ići u Englesku

Sarajevo-x.com
Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović
Bh. nogometaš Zvjezdan Misimović, koji je nedavno donio odluku da napušta bh. reprezentaciju pa zatim i povukao tu odluku, ne želi ići u Englesku. Za britanske medije njegov menadžer je izjavio da Misimović na ljeto ne želi nastaviti karijeru u Engleskoj iako je dobio nekoliko ponuda engleskih premijerligaša.

Everton i Middlesbrough su pokazali interes da u svoje redove dovedu 25-godišnjeg Misimovića koji trenutno igra za njemački Nurnberg, piše SkySports.

Misimović, koji je karijeru započeo u Bayernu, odlično je odigrao svoju prvu sezonu u Nurnbergu, nakon što je na ljeto došao iz Bohuma, izvještavaju britanski mediji. Pažnju engleskih skauta privukao je odličnim igrom na sredini terena.

Misimovićev menadžer je za SkySports.com izjavio da Misimović ne planira igrati u Premiershipu. "Neće biti prelaska u Englesku ovog ljeta. Ne želi igrati tamo, ne razmišlja o tome," objasnio je Klaus Gerster, Misimovićev menadžer.

Klaus je priznao da bi ovog ljeta moglo doći do njegovog transfera, ali je dodao de je Misimović, koji je rođen u Minhenu, jedan od rijetkih fudbalera koji ne želi igrati u Engleskoj.