Nogomet
35

Zvijezde se naklanjaju Leicesteru: Arsenal pao na Emiratesu, Bilić srušio Tottenham

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Leicester ostaje na tronu i nakon 28. kola Premiershipa. Arsenal se nije uspio približiti se Lisicama i poražen je od Swanseaja na Emiratesu sa 2:1, dok je Tottenham pao u londonskom derbiju od West Hama (1:0).

Zvijezde su se naklonile Leicesteru. Nakon što je sinoć West Bromwich Albion otkinuo dva boda Lisicama i poručio Arsenalu i Tottenhamu: "Evo vaše šanse", desili su se Swansea i West Ham. Labudovi i Čekićari, ma sve se poklopilo za Leicester večeras.

U jednom dijelu Londona, tamo na Emiratesu sve je dobro počelo za Arsenal, ali izgleda da je njima zaista suđeno da padnu u presudnim momentima. U ovom dijelu sezone steknete dojam da protiv Arsenala može slaviti svako ko ima 11 igrača sposobnih da dodaju i oduzmu loptu, te pospreme je u gol.

Cambell je pogodio za 1:0 u 15. minuti i sve je djelovalo kao da će se Wengerova družina približiti vrhu tabele, ali uslijedio je preokret gostiju preko Routledgea (32') i Williamsa (74').

U drugom dijelu Londona, na Boleyn Groundu ili Upton Parku, kako hoćete, West Ham je porazio Tottenham golom Antonija u sedmoj minuti. Trudili su se momci Mauricija Pochettinoa i imali kolosalnu prilku u 60. minuti kada je Kane promašio sa manje od pet metara udaljenosti, ali Tottenham je u drugom dijelu sezone postao "velik" klub, a takve ruši Slaven Bilić.

Stoke je golom Shaqirija u 80. minuti srušio Newcastle (1:0) i primakao se mjestima koje vode u evropska takmičenja naredne sezone.

Tabela: