Građani se ne predaju
23

Zvijezde Manchester Cityja: Nikad nećemo odustati od titule!

Klix.ba
Manchester City i ne pomišlja odustati od osvajanja titule šampiona u engleskoj Premier ligi i spreman je vršiti pritisak na ljutog rivala Manchester United do posljednjeg kola.

Vicent Kompany, Sergio Aguero, Adam Johnson i Edin Džeko su pozvali navijače da nastave vjerovati u osvajanje Premier lige uoči vikenda koji je veoma važan u toj misiji. Do kraja sezone je ostalo sedam kola, oni koji oko trofeja već vežu crvene trake trebaju još jednom razmisliti, poruka je cijele ekipe Manchester Cityja. Građani ovog vikenda putuju u goste Arsenalu.

"Istina je da osvajanje titule više nije u našim rukama. Nama je potrebno da druge ekipe osvoje bodove protiv Manchester Uniteda, a onda mi trebamo završiti posao kada dođu na naš stadion. Vjerujemo da možemo biti prvaci, iako znamo da neće biti lako. Moram reći da smo napredovali, jer je to činjenica", rekao je Vicent Kompany.

Adam Johnson također vjeruje da City u narednih sedam utakmica može nadoknaditi izgubljeno i postati prvak Engleske.

"Mnogo se govori o utrci za titulu i o tome ko će biti prvak, ali se zaboravlja da je ostalo još sedam kola. Istina je da ovisimo i o drugim klubovima, ali smo fokusirani i želimo pokušati pobjeđivati u utakmicama koje slijede. Vidjet ćemo gdje će nas to odvesti. Spremni smo za Arsenal", izjavio je Johnson.

Bh. reprezentativac Edin Džeko ne želi titulu prepustiti Unitedu. On je uvjeren da će biti jedno ili dva iznenađenja do kraja sezone.

"Preostalo je još sedam kola. Baš kao što smo mi ispustili bodove nedavno, to se može dogoditi i Manchester Unitedu. Ukoliko se to dogodi, sve se mijenja. Možda smo mislili da će susret sa Sunderladnom biti lakši nego je ustvari bio. Sve utakmice kod kuće smo riješili u našu korist, tako da smo pomislili da možemo ponovo računati na sva tri boda. Ali, to nije tako. Moramo se boriti za svaki bod. Isto tako, potrebno je da igramo utakmicu po utakmicu, to je sve što možemo učiniti. Sljedeću utakmicu igramo protiv Arsenala. Oni se bore za mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone i vrhunska su ekipa, tako da neće biti lako. To bi trebala biti dobra i otvorena utakmica, što nama odgovara", poručio je Džeko.

Sergio Aguero se još uvijek oporavlja od povrede, ali i dalje vjeruje da ovo može biti Cityjeva godina.

"Zašto čekati sljedeću sezonu kada postoji mogućnost osvajanja titule ove sezone. Mi to želimo i znamo da neće biti lako, ali titulu sigurno možemo osvojiti. Da bismo osvojili trofeje, nikada ne smijemo odustati. Ja želim titulu ove sezone i u mnogo narednih", izjavio je Aguero.