Nogomet
0

Zvijezde koje ne znaju ni sijalicu zamijeniti

Sarajevo-x.com
Nogometaš engleskog Manchester Uniteda Patrice Evra otkrio je medijima koliko su razmažene zvijezde u ovom klubu ističući da imaju i ljude koji za njih mijenjaju sijalice.

Dvadesetosmogodišnji Francuz je bez dlake na jeziku progovorio o hirovima neukih nogometaša o čijim i najmanjim brigama zaposleni u klubu vode računa. Igračima 24 sata dnevno automobili moraju biti u savršenom stanju, njihovi jacuzziji se popravljaju "brzinom svjetlosti", a sve to kako se ne bi narušila njihova koncentracija u igri.

Evra, nogometaš koji živi u vili vrijednoj tri miliona funti u Alderley Edgu u Cheshiru za Daily Mirror je izjavio: "Ovaj klub je jedna velika porodica jer svi radimo zajedno. Od menadžera Barryja Moorhousea možete tražiti sve što vam treba. Kad imate problem sa autom, jacuzzijem ili svjetlom, on je tu."

"Kad vidite takve ljude, poželite da ih usrećite i pobijedite. Gospodin Moorhouse uživa u svojoj ulozi", smatra Evra.

Izvor blizak listu izjavio je kako Barry i njegov tim mogu nabaviti sve što igračima treba, bilo da je u pitanju novi automobil, kuća ili nešto treće.

"Menadžer želi da se njegovi igrači skoncentrišu na nogomet, ali neki od njihovih zahtjeva su presmiješni. Toliko su razmaženi da kao da žive pod staklenim zvonom. Pojedinin ne znaju ni kako zamijeniti sijalicu. Tako je i sa njihovim suprugama i djevojkama, i njima se pomaže. Sve ih se tretira bolje nego kraljevsku porodicu", ispričao je izvor.