Nogomet
0

Zvijezde finala Mundijala 2002. godine za žrtve tragedije u Japanu

Totalsport
Cafu
Cafu
Katar će u decembru biti domaćin humanitarne nogometne utakmice u kojoj će participirati sudionici finalne utakmice Svjetskog prvenstva 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji između Brazila i Njemačke.

Brazil je tada u finalu Mundijala u Yokohami pobijedio Njemačku s 2-0 s dva pogotka Ronalda. Tadašnji kapiten brazilske reprezentacije, desni bek Cafu, iznio je zajedno s Katarskim nogometnim savezom plan o odigravanju humanitarne utakmice u kojoj će sudionici Mundijala 2002. igrati protiv ekipa međunarodnih zvijezda.

Cafu je tokom posjete Kataru, koji će biti domaćin Svjetskog prvenstva 2022. godine, istaknuo kako još uvijek nije poznat popis igrača koji će zaigrati na humanitarnoj utakmici, s koje će cijeli prihod ići za žrtve katastrofalnog potresa 11. marta i tsunamija. U toj je tragediji 27.000 ljudi poginulo ili nestalo.

Cafu, koji je tri puta nastupao za reprezentaciju Brazila na svjetskim prvenstvima, istaknuo je da niti jedan igrač neće primiti honorar za nastup u najavljenoj egzibicijskoj utakmici humanitarnog karaktera.