Nogomet
1

Zvijezda za subotnje incidente okrivila Jusufbegovića, Velež zakazao vandrednu presicu

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometni klub Zvijezda iz Gradačca ostala je kratkih rukava na subotnjem gostovanju u Mostaru.

Velež je trijumfao rezultatom 3:2, a nakon meča na terenu je, pa kasnije i ispred svlačionice gostiju nastala bespotrebna gužva u kojoj su učestvovali igrači i treneri oba kluba.

Tim povodom NK Zvijezda oglasio se danas saopštenjem za javnost u kojemu su trenera FK Velež Nedima Jusufbegovića okrivili da je značajno doprinio incidentu te narušio odlične odnose koji dva kluba gaje već nekoliko godina.

“Prije svega ističemo da su u ranijim takmičarskim sezonama dva kluba imala korektnu saradnju i da nedavni događaji na stadionu u Vrapčićima nadamo se neće poremetiti dobre odnose dva kluba. Tokom čitave utakmice klupa Veleža je upućivala treneru Zvijezde najpogrdnije uvrede i psovke, ali ne i lično trener Rođenih.

Ono što je mogao i morao uraditi Jusufbegović jeste da smiri strasti na svojoj klupi, što nije uradio, da li zbog nedostatka autoriteta ili nekog drugog razloga, nego je svojim ponašanjem, pogotovo nakon utakmice raspirivao tenzije među igračima i publikom.

Jusufbegović u svojim medijiskim nastupima u posljednja dva dana, kao da se želi pravdati za događaje iz Vrapčića, navodeći u jednoj TV emisiji da je sukladno običajima i tradiciji htio da čestita kolegi, na šta je ovaj burno reagovao ne pruživši ruku, zaboravivši napomenuti da je trenera Zvijezde Petra Šegrta odgurnuo nakon utakmice, što je dovelo do povišene temeperature na stadionu. Ako Jusufbegović nepružanje ruke od strane Šegrta kvalifikuje kao burnu reakciju, onda se pitamo na koji način kvalifikuje uvrede i psovke klupe Veleža, te guranje trenera Zvijezde”, stoji između ostalog u saopštenju FK Zvijezda.

FK Velež ovim povodom za sutra je zakazao vandrednu press konferenciju od 11 sati u klupskim prostorijama u Vili Neretvi.