Porazili Zrinjski sa 2:0
0

Zvijezda u Gradačcu došla do prve pobjede ove sezone

Piše: J. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U okviru petog kola BH Telecom Premijer lige na stadionu u Gradačcu danas su snage odmjerili domaća Zvijezda i ekipa Zrinjskog iz Mostara. Bolja je bila ekipa Zvijezde

Zrinjski je u Gradačac došao sa remijem i tri vezane pobjede u prva četiri kola, dok je Zvijezda u isto vrijeme ubilježila četiri poraza. Zbog togu su malobrojni navijači domaće ekipe danas tražili pobjedu.

U 38. minuti, Zvijezda je preko Srđana Savića došla do dugo traženog vodstva. Prethodno Zrinjski je imao nekoliko šansi za gol, međutim, šutevi napadača Plemića bili su neprecizni.

Minimalnim vodstvom domaće ekipe završeno je prvo poluvrijeme utakmice izmđeu Zvijezde i Zrinjskog. Na tibinama se mogao vidjeti i transparent domaćih navijača Red Dragonsa na kojem je pisalo "Samo hrabro!".

U drugom dijelu Zrinjski je prijetio preko Markovića i Muminovića, ali je golman Zvijezde Mirković bez problema odbranio njihove šuteve. U 65. minuti Zvijezda je mogla i do drugog gola nakon odlične akcije Kojića i Pandže, međutim, lopta je bila previsoka za napadača domaće ekipe.

Deset minuta kasnije, Zvijezda je izvela odličnu kontru, ali se Delić nije najbolje snašao nakon dodavanja Kojića. Do kraja utakmice, domaća ekipa uspjela doći i do drugog gola.

U 89. minuti Almir Halilović je s lijeve strane ubacio loptu u peterac Zrinjskog koju je Toni Markić nespretno loptu poslao u vlastiti gol.

5. kolo BH Telecom Premijer lige:

Zvijezda - Zrinjski 2:0 (Savić 39, Markić a.g. 89) Sarajevo - GOŠK (19:00 sati) Široki Brijeg – Rudar Prijedor (20:00 sati)

Jučer:

Velež – Olimpic 1:1 Travnik – Čelik 2:1 Leotar – Gradina 3:0

Željeznićar – Slavija 2:0 Borac – Radnik 1:0