Kup BiH
0

Zvijezda porazila Velež u Mostaru, Čelik ovjerio prolaz

Klix.ba
Uzvratne utakmice osmine finala Kupa BiH odigrane su danas, a postignuti su sljedeći rezultati: Velež – Zvijezda 0:3, Široki Brijeg – Orašje 1:0, Rijeka (Vitez) – Čelik 0:1, Radnik – GOŠK 0:0, Sloga – Sutjeska 2:1 i Olimpic-Čapljina 4:1.

U četvrfinale Kupa BiH uz Željezničar, koji je prolaz u daljnji tok takmičenja osigurao sinoć, plasirali su se: Široki Brijeg, Zvijezda, Čelik, Sloga Doboj, GOŠK i Olimpic.

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su Velež i Zvijezda u Vrapčićima. Domaćini su imali više od igre i bolje prilike te prednost od 2:1 iz prvog susreta, ali je Zvijezda s tri pogotka uspjela sve to poništiti i plasirati se u četvrtfinale Kupa BiH.

Nogometaši Veleža su u prvom poluvremena imali nekoliko dobrih prilika. Prvo je Čemalović u 32. minuti pogodio prečku, a nešto kasnije i stativu. Šest minuta kasnije dobra kontra Mostaraca, Demić je šutirao, ali Kovačević odbranio.

Problemi za Velež počinju na početku drugog poluvremena. Ekipa s Vrapčića ostala je s deset igrača nakon što je Merzić dobio dva žuta kartona. Zvijezda je nakon toga povela pogotkom Vehabovića u 70. minuti, a nekoliko minuta kasnije Pandža povećava vodstvo na 2:0. Konačnih 3:0 postiže ponovno Vehabović.

Široki Brijeg je rasterećeno ušao u utakmicu s Orašjem jer su u prvom susretu sa šest pogodaka prednosti riješili pitanje pobjednika. Minimalnom pobjedom na svom stadionu ovjerili su prolaz u četvrtfinale. Strijelac jedinog pogotka bio je Kordić.

Dobojska Sloga osigurala je prolaz u četvrtfinale pobjedom nad Sutjeskom 2:1. Strijelci za domaće su bili Panić u 34. minuti i Lukić koji je pogodio s bijele tačke šest minuta kasnije. Sutjeska iz Foče u finišu je smanjila na 2:1.

Čelik je u Vitezu imao terensku inicijativu, ali su mreže mirovale do 83. minute kada je Travančić pogodio iz penala za vodstvo i pobjedu Zeničana, koji su iz prve utakmice imali prednost od 2:0.

Izuzetno lošu utakmicu odigrali su Radnik i GOŠK u Bijeljini. U 90. minuta susreta nije bilo nijedne prilike tako da su se Gabeljani zahvaljujući prednosti od 1:0 iz prvog susreta plasirali u četvrtfinale.

Olimpic i Čapljina su i uzvratni susret odigrali bez pogodaka pa se pristupilo izvođenju penala. Sarajevski klub je bio bolji i sa rezultatom 4:1 se plasirao u daljnji tok takmičenja.