Nogomet
52

Zvijezda ne garantuje sigurnost, prostor za navijače Sarajeva će biti zaključan

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Upravni odbor NK Zvijezda obavijestio je danas FK Sarajevo kako navijačima ovog kluba ne može garantovati siguran dolazak, boravak na stadionu i odlazak sa stadiona u Gradačcu.

Kako smo saznali, razlog zbog kojeg je UO donio ovakvu odluku bez presedana je što ne želi platiti 762 KM za usluge MUP-a Tuzlanskog kantona.

Komesar MUP-a TK Samir Aljukić je za naš portal rekao kako je policija spremna osigurati sve aktere meča, ali da je problem vjerovatno nastao na relaciji UO Zvijezde i Policijske uprave u Gradačcu.

Policijski komandir iz Gradačca Nurija Šahdanović nam je rekao kako je organizator utakmice dužan platiti angažovanje policijskih snaga, u ovom slučaju Jedinice za podršku MUP-a TK.

"Nema situacije koju policija ne može odraditi. Ovdje je problem što klub mora platiti dolazak Jedinice za podršku. Kako bi izbjegli plaćanje pronašli su rješenje koje nikada nije bilo u praksi", rekao je Šahdanović.

On je rekao da MUP namjerava angažovati pet redovnih i 15 policajaca iz Jedinice za podršku MUP-a TK, a cijena iznosi 762 KM.

Šahdanovića smo pitali šta će se desiti ukoliko Zvijezda ne bude platila angažovanje policajaca.

"Oni su dužni ispoštovati mjere koje smo im dostavili, ili će utakmica biti zabranjena", rekao je Šahdanović.

Kako smo saznali, namjera Zvijezde je da zatvori dio predviđen za gostujuće navijače i ulazak na stadion dopusti samo osobama bez obilježja Bordo tima.

Sekretar kluba Senad Advićević i komesar za sigurnost Sadik Šadić nisu bili spremni razgovarati o razlozima ovakve odluke.

Predsjednik UO Zvijezde Fadil Novalić nam se nije javljao na telefon do trenutka objave teksta.

Utakmica se igra u subotu, u 15:30 sati.