Nogomet
101

Zvanično: Edin Džeko zbog povrede neće igrati protiv Izraela!

Klix.ba
Uoči sutrašnjeg okupljanja bh. reprezentacije sada je već izvjesno da selektor Safet Sušić pored Avdije Vršajevića, kojem je konstantovana ruptura aduktora desne natkoljenice umjesto rupture desnog ligamenta, neće moći računati ni na Edina Džeku za predstojeću kvalifikacionu utakmicu protiv Izraela. To je potvđeno dodatnim pregledima, saopćeno je na oficijelnoj stranici Nogometnog saveza BiH.
Edin Džeko (Foto: nfsbih.ba)
Edin Džeko (Foto: nfsbih.ba)

"Povreda je jako ozbiljna i zahtijeva određeno vrijeme oporavka koje je, nažalost, u koliziji sa mogućnošću brzog povratka na teren“, izjavio je dr. Reuf Karabeg.

Nakon što je i definitivno potvrđeno da neće igrati u Haifi, oglasio se i sam Edin Džeko.

"Izuzetno mi je teško što neću igrati ovaj meč, pogotovo jer sam imao dobar osjećaj. Međutim, povreda je došla u najnezgodnijem trenutku i moram se pomiriti s tim. Vjerujem u ekipu, jer znam da posjedujemo kvalitet da ostvarimo dobar rezultat u Haifi. Nedostaje nas nekoliko, ali igračima koji su tu treba dati podršku i vjerovati u njih. Poželjet ću im sreću i zajedno sa našim fanovima navijati da nas obraduju dobrim rezultatom, iako smo svi svjesni da nas, igrao ja ili ne, očekuje težak meč", rekao je kapiten bh. reprezentacije.

Džeko će se sutra ipak pojaviti na okupljanju u Zenici.