Nakon razgovora sa Sušićem
90

VIDEO / Zukanović: Najava selektora da će me pozvati daje mi dodatni motiv

Piše: Edin Isanović
Ervin Zukanović
Ervin Zukanović
Član belgijskog Kortrijka i vrlo vjerovatno novo ime na spisku selektora Safeta Sušića rekao je za naš portal da mu je eventualni poziv u državnu selekciju motiv više za rad.

Selektor Sušić je izjavio kako je sa Zukanovićem razgovarao telefonom i da su riješili nesuglasice, ako ih je bilo. Poziv bi mogao uslijediti već za utakmicu protiv Grčke ili za neki naredni prijateljski susret.

S ovim se složio i 25-godišnji stoper belgijske ekipe, koji je u 49 nastupa šest puta zatresao protivničke mreže.

"Popričao sam sa šefom državnog tima i sve je prošlo pozitivno", rekao je Zukanović koji se iskreno nada da će zaigrati u dresu Zmajeva.

On igra na poziciji stopera, ali je izuzetno opasan po protivnički gol, posebno nakon prekida, a specijalnost su mu slobodni udarci.

Dobre igre u belgijskom prvenstvu privukle su i Sušićevu pažnju, a razgovor sa selektorom će mu, kako nam je rekao, biti dodatni motiv.

"Sada imam dodatni motiv da radim još više i da opravdam povjerenje koje u mene imaju Sušić i javnost u BiH. Moje je da radim i igram što bolje, a selektor odlučuje o pozivu", rekao je 189 centimetara visoki stoper, koji je u karijeri igrao za Željezniačar, Austriju Lustenau, Dender i Eupen, a sada brani boje devetoplasiranog tima belgijskog prvenstva.