Nogomet
20

Zukanović: Moramo biti spremni i oprezni, najbitnije je kvalifikacije početi pobjedom

Piše: D. B.
Ervin Zukanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ervin Zukanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaš Atalante i bh. reprezentativac Ervin Zukanović trenutno je na pripremama s reprezentacijom BiH. On je uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i utakmice protiv Estonije rekao da novi ciklus treba početi oprezno, ali i osvojiti puni plijen.

"U utorak nas čeka teška utakmica. Na Evropskom prvenstvu smo vidjeli da su manje reprezentacije pokazale kvalitet. Trebamo se dobro spremiti i ozbiljno ući u utakmicu. Zaista se nadam da smo naučili lekciju iz prošlih kvalifikacija, kada smo izgubili bodove koje nismo smjeli. Najbitnije je da kvalifikacije otvorimo osvajanjem tri boda", izjavio je Zukanović.

Estonija nije posebno poznat protivnik, zbog čega je potrebna maksimalna ozbiljnost.

"Ne znam puno o Estoniji, ali ih respektujem. Oni traže svoje šanse sa SP, moramo biti spremni i oprezni", istakao je bh. reprezentativac.

On je ovog ljeta napustio Romu i prešao u Atalantu.

"Dobro sam se snašao u Bergamu. Osjetio sam da ne dobijam dovoljnu minutažu u Romi, zbog čega se nisam osjećao dobro kao igrač. Tražio sam da odem negdje gdje ću igrati. Kad nogometaš igra, odmah se osjeća bolje i zadovoljan je. Odigrao sam dvije utakmice, ulazim u svoj ritam. Trebam se dokazivati kao i svake godine, čekaju me novi izazovi", završio je Zukanović.

BiH u utorak 6. septembra dočekuje Estoniju na Bilinom Polju u Zenici.