Nogomet
721

Zukanović: Bez obzira na sve moje srce je uz reprezentaciju BiH i naše navijače

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Vijest da se Ervin Zukanović neće pridružiti nogometašima BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu iznenadila je i razočarala brojne navijače u našoj zemlji. Iz Nogometnog saveza BiH stiglo je objašnjenje da selektor Safet Sušić ne računa na nogometaša Genta zbog "neargumentovanih i nedobronamjernih izjava" nakon što ovaj igrač nije na vrijeme dobio vizu za SAD.

Zukanović se večeras obratio javnosti BiH, koja mu pruža veliku podršku. U zvaničnom saopćenju kaže da su ovo za njega veoma teški i nepredviđeni trenuci, te da stoga osjeća potreba da sa svima kojima je reprezentacija u srcu kao i njemu, podijeli svoja osjećanja.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

"Igrati za reprezentaciju, igrati za svoju zemlju ne može se opisati riječima niti ta čast može biti rečena u samo nekoliko riječi. Za to su potrebni sati i sati, i vjerujte mi da opet ne bih mogao ispričati i opisati šta to za mene ustvari znači. Nositi dres svoje zemlje, zemlje za koju dišem živim i ginem je moj san koji se na moju sreću ostvario, ali je ovih dana naprasno i bolno prekinut. Od prvog dana i prvog poziva do danas bio sam tu. Uvijek sam se stavljao na raspolaganje selektoru, bez pogovora, ljutnje i sujete da li ću igrati ili sjediti na klupi. Činio sam sve što mi se kaže. Od momenta kada smo izborili plasman na Svjetsko prvenstvo do momenta okupljanja reprezentacije nikad više nisam radio, trenirao, i dizao formu da bi se na okupljanju pojavio zdrav i spreman da dam svoj doprinos reprezentaciji. Danas su mi javili da više nisam dio tima i ja se kao i vi pitam zašto?

Kao što već svi znate nisam otišao na pripreme za SAD sa ostatkom tima jer nisam dobio vizu na vrijeme. Reprezentacija je otputovala, ja sam ostao da čekam i da se nadam da će se sve završiti dobro i da ću se uspjeti pridružiti timu.To se, na moju veliku žalost i neizmjerno razočarenje, nije dogodilo a kako stvari sada stoje niti neće. Naime, danas su mi javili da zbog mojih "nekorektnih" istupa u medijima selektor Safet Sušić više ne računa na mene.

Moje riječi u spornoj izjavi su bile vapaj da mi se pomognu riješiti birokratski problemi, ne napad na bilo koga, najmanje na Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom želim da izrazim žaljenje ako je slučaj "Zukanović“ na bilo koji način uznemirio bilo koga. Moji saigrači, stručni štab, NS BiH trebaju mir i našu podršku u ovim izuzetno važnim, za našu zemlju historijskim danima. Najmanje što nam sada treba su spekulacije, dizanje prašine i raznorazne priče oko bilo čega, a ponajmanje oko mene samoga. Želim da istaknem da bez obzira na sve što se dogodilo moje srce je i dalje uz reprezentaciju, moje prijatelje i naše navijače. U ovom trenutku jedino što želim da poručim svima je da samo ako smo složni možemo pobijediti sve, a moje srce će i dalje kucati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", stoji u Zukanovićevom obraćanju javnosti.