Nogomet
79

Zukanović: Belgija nije više ona reprezentacija koju smo pobjeđivali

Piše: Edin Isanović
Ervin Zukanović (Foto: AFP)
Ervin Zukanović (Foto: AFP)
Ervin Zukanović već nekoliko godina igra u belgijskoj ligi, a trenutno nosi dres Genta. Bh. reprezentativac za Klix.ba kaže kako grupa B, u kojoj se nalazi BiH, nije baš lagana kako se priželjkivalo.

"Tu je Belgija koja je izuzetno kvalitetna. Izrael, također, ima vrlo dobru reprezentaciju. Imao sam jednog saigrača Izraelca koji je igrao za njihov državni tim. Sjećam se da su uvijek bili nezgodni i da su suparnici teškom mukom izlazili na kraj sa njima. Treba biti oprezan. Mislim da će se za prva dva mjesta sa nama boriti Belgija i Izrael. Treći će ići u baraž, nadam se da to nećemo biti mi“, kazao je za naš portal Zukanović.

Istakao je kako su Zmajevi nosioci grupe, da su se plasirali na Mundijal koji će se ove godine održati u Brazilu i da sa takvom reputacijom imaju obavezu da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo koje će se 2016. godine održati u Francuskoj.

"Prvo trebamo odigrati što bolje na Svjetskom prvenstvu. Steći ćemo veće iskustvo, a bit će novih igrača koji će nas pojačati. Vjerujem kako će nam to pomoći. Ne mogu sa sigurnošću reći da ćemo se plasirati, ali ćemo biti među favoritima“, kazao je stoper Genta.

O reprezentaciji Belgije, koja će po svemu sudeći biti najveći favorit uz BiH, imao je samo riječi hvale.

"Nije to Belgija od prije nekoliko godina koju smo pobijedili u obje kvalifikacione utakmice. To su novi mladi igrači koji igraju na vrhunskom nivou, nastupaju u najjačim ligama. Protiv većine sam igrao i mogu reći da su se razvili u sjajne nogometaše. I na Mundijalu će dokazati da se radi o ozbiljnoj reprezentaciji. Prema mom mišljenju, kvalitetom mogu dobaciti daleko u Brazilu. Nisu dugo bili učesnici velikog takmičenje i to im može biti mana“, zaključio je Zukanović.