Trenutno na liječenju u SAD-u
0

Zubizarreta: Vilanova će biti trener Barcelone sljedeće sezone

Totalsport
Tito Vilanova (Foto: AFP)
Tito Vilanova (Foto: AFP)
Sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta potvrdio je da će Tito Vilanova biti trener katalonskog kluba sljedeće sezone.

Vilanova se, podsjećamo, trenutno liječi u SAD-u od tumora parotidne žlijezde, a u njegovom odsustvu ekipa vodi pomoćni trener Jordi Roura. Iako se kroz španske medije provlačila mogućnost da će Barcelona za sljedeću sezonu potražiti novog trenera ukoliko se Vilanovin oporavak oduži, Zubizarreta je to odbacio.

"Vilanova će biti trener Barcelone sljedeće sezone. Njegov je povratak naša najveća pobjeda", rekao je Zubizarreta za katalonsku radio-stanicu RAC1.

"Tito se dobro oporavlja. Izgleda dobro, nije izgubio puno na težini i vedrog je duha. U odličnoj je formi iako znamo da ovakav tip liječenja iscrpljuje. Prati sve što se događa u nogometu i to će mu pomoći", dodao je nekadašnji slavni golman.

Zubizarreta nije želio nagađati o datumu Vilanovina povratka na klupu.

"Govoriti o datumima bi bilo pogrešno, uostalom i ne mogu ja pričati o tome. Svi koji su prošli kroz sličan tretman, znaju da moraš ići dan po dan. Zato ćemo biti oprezni i nećemo govoriti o datumu povratka."