Nakon ispadanja iz Kupa BiH
0

Zrnanović: Tužni smo i razočarani, ali u subotu idemo na pobjedu

Piše: Dalibor Bošnjak
Dilaver Zrnanović (Foto: FKSinfo.com)
Dilaver Zrnanović (Foto: FKSinfo.com)
FK Sarajevo je u srijedu navečer uprkos dobroj partiji u Banjoj Luci ipak ostalo bez polufinala Kupa BiH. Obje četvrtfinalne utakmice su završene rezultatom 0:0. Putnika u polufinale su odlučili jedanaesterci, a uspješnija je bila ekipa Borca. Svoje viđenje ove utakmice iznio je stoper FK Sarajevo Dilaver Zrnanović.

Zrnanović je gotovo cijeli sinoćnji susret Borca i Sarajeva bio primoran odgledati s klupe zbog povrede. U igru je ušao u 90. minuti. Stisnuo je zube i dao sve od sebe kako bi pomogao svojim saigračima. No, ekipa sa Koševa ipak nije imala sreće tokom izvođenja jedanaesteraca. Borac je prošao u polufinale Kupa BiH.

"Tužni smo, utučeni i razočarani zbog ispadanja iz Kupa BiH. Igrali smo dobro, posebno u prvom poluvremenu. Još ne mogu da vjerujem. Već neko vrijeme nas prate pehovi. Penali su lutrija, oni su bili miljenici sreće. Suđenje ne bih komentarisao, ali su igrači i stručni štab bili iznenađeni nekim odlukama glavnog sudije", izjavio je Zrnanović za Sarajevo-x.com.

Stoper FK Sarajevo smatra da se njegov tim mora okrenuti novom duelu s Borcem. To je ujedno i posljednje kolo u jesenjem dijelu prvenstva. Utakmica se ponovo igra u Banjoj Luci.

"Mi moramo dalje. U srijedu smo pokazali da možemo igrati s Borcem. U subotu idemo na pobjedu. Siguran sam da možemo do povoljnog rezultata. U ekipu se vraćamo Šćepanović i ja. To je dobra vijest. Svi ćemo dati svoj maksimum", poručio je Zrnanović.

Dvadesetšestogodišnji Zrnanović je za naš portal otkrio planove i očekivanja za nastavak sezone u Premijer ligi.

"Cilj naše ekipe je jasan, a to je plasman na jedno od prva tri mjesta. Dakle, želimo igrati u evropskim takmičenjima. Siguran sam da uz malo sportske sreće možemo to i ostvariti. Dobro bi došla i nova pojačanja koja se spominju ovih dana", završio je Zrnanović.