Nogomet
4

Zrinjski u Varšavi igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši Zrinjskog večeras u Varšavi igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Legije. Prvi meč koji je odigran prije sedam dana u Mostaru okončan je rezultatom 1:1. U taboru Plemića vjeruju kako uz disciplinovanu igru i malo sreće mogu proći dalje.

Prvi šef struke aktuelnog bh. prvaka istakao je kako je Legija u gradu na Neretvi demonstrirala svoj kvalitet.

"U prvom okršaju u Mostaru moglo se vidjeti koliko je poljski prvak kvalitetan. Znamo da imaju nekoliko igrača koji su nastupali na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Ipak, nećemo se samo fokusirati na pojedince. Došli smo u Varšavu da odigramo najbolje što možemo", kazao je Vinko Marinović.

Dodao je kako je mostarskih 1:1 ostavilo poljskom timu veće šanse za plasman u narednu rundu.

Veznjak Zrinjskog Tomislav Tomić naglasio je kako svi Legiji daju veće šanse za prolazak dalje. Tvrdi kako se Plemići neće unaprijed predati.

"Odigrat ćemo najbolje što možemo. Pokušat ćemo izboriti sljedeći krug", kratko je rekao Tomić.

I Danijel Stojanović sa dosta optimizma čeka dvoboj u Varšavi.

"Najvažnije je da vjerujemo i damo sve od sebe. Jedino tako možemo doći do povoljnog rezultata. Čeka nas nimalo lagan zadatak, radi se o vrhunskoj ekipi, ali mislim da ćemo se i mi nešto pitati", kazao je Stojanović za Klix.ba.

Besnik Hasi, strateg Legije, smatra kako rezultat iz prvog meča otvara mogućnost za obje ekipe.

"Rezultat 1:1 je vrlo opasan. Protivnik može zabiti u svakom trenutku i vratiti se u igru. Moramo u utakmicu ući s pobjedničkim mentalitetom. Mnogi nam prigovaraju da odbrana prima puno golova. Ipak, ja mislim da u posljednjoj liniji imamo iskusne igrače", kazao je Hasi.

Utakmica u Varšavi počinje u 20:45 sati uz direktan prijenos na Arena Sport. Glavni sudija meča je Francuz Nocolas Rainville.