Nogomet
38

Zrinjski u 96. minuti primio pogodak i oprostio se od Evrope

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Zrinjski je ovogodišnji nastup u Evropskoj ligi okončao već u prvom pretkolu.

Nakon poraza od armenskog Shiraka u Gymuriju, Mostarci su večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom protiv istog protivnika ostvarili trijumf s nedovoljnih 2:1 i tako se oprostili od Evrope već na prvoj prepreci.

Prvo poluvrijeme donijelo je bolju igru našeg kluba, koju napadači nisu uspjeli krunisati pogotkom. Prvo uzbuđenje viđenjo je odmah na otvaranju kada je nakon prekida pokušao Anto Radeljić. Prvu ozbiljnu priliku fudbaleri Vinka Marinovića propustili su u 12. minuti kada je Ermakov odbranio šut Steve Nikolića.

Gosti su prvi put Dujkoviću zaprijetili u 28. minuti udarcem Bougouhija sa tridesetak metara. Dvije minute kasnije Zakarić je izveo korner sa desne strane, a Danijel Graovac loptu nije najbolje zahvatio u povoljnoj situaciji.

Tri minute prije kraja prvog poluvremena pokušao je i novaljija Radulović, dok je prvi dio propuštenom prilikom zaključio Bougouhi čiji je udarac odbranio Dujković.

Zrinjski u nastavku nije uspijevao napraviti pravu priliku sve do 78. minute kada je arbitar Proske dosudio jedanaesteac za naš tim. Mešanović je šutirao, a lopta na putu prema golu u ruku pogodila Hovhannisyana što je češki arbitar okarakterisao kao jedanaesterac. Upravo je Mešanović preuzeo odgovornost i pogodio za 1:0.

Pet minuta prije kraja dosuđen je prekršaj u zoni šuta, koji je sjajno izveo rezervista Miloš Filipović pogodivši za 2:0 i erupciju oduševljenja Pod Bijelim brijegom.

Dvije minute kasnije odlično je slobodan udarac na drugoj strani izveo Bougouhi, čiji je udarac odbranio Ratko Dujković.

U trenucima kada su svi čekali posljednji sudijski zvižduk i produžetke, gostujući igrači postigli su pogodak vrijedan plasmana u drugo pretkolo. Malakyan je sjajnim zadnjim pasom u gol šansu gurnuo Bougouhija koji je zaobišao Dujkovića i pogodio mrežu Zrinjskog.

Evopska liga, prvo pretkolo:

Zrinjski (BiH) – Shirak (Armenija) 2:1 (rezultat prve utakmice 0:2)