Nogomet
8

Zrinjski spreman za još jednu evropsku avanturu

Klix.ba
Trening HŠK Zrinjski
Trening HŠK Zrinjski
Još jedna evropska avantura je pred fudbalerima Zrinjskog. Ovog puta će je započeti iz Armenije gdje će u okviru prvog pretkola Evropske lige gostovati kod jednog od tri predstavnika pomenute zemlje u evropskim takmičenjima Shiraka.

“Kvalitetno smo radili tokom minulih dvadesetak dana. Teško je bilo pripremiti ekipu za tako kratak period, ali smo sigurno učinili sve što je bilo u našoj moći. Utakmica će pokazati gdje smo i na čemu smo“, izjavio je trener Vinko Marinović.

Marinović je površno upoznat sa kvalitetom sutrašnjeg protivnika.

“Teško je bilo doći do pravih informacija. Pregledao sam snimke nekih mečeva koje je Shirak igrao u maju. Igraju napadački, a slabiji dio tima je njihova odbrana“, smatra Marinović.

Veliki problem za Zrinjski predstavlja dugo i iscrpljujuće putovanje do krajnjeg odredišta koje je jučer trajalo blizu 17 sati.

“Igrat ćemo na nadmorskoj visini od 1.500 metara, vjerovatno i po visokoj temperaturi, ali je naš najveći protivnik dug put do Armenije. Umor je osjetan, ali čvrsto vjerujem da možemo ostvariti povoljan rezultat i tako pritisak prebaciti na protivnika koji će uskoro također imati iscrpljujuće putovanje do Mostara“, dodao je na kraju trener Zrinjskog.