Odigran mostarski derbi
0

Zrinjski slavio minimalnu pobjedu 1:0

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža odigran je pod Bijelim Brijegom bez prisustva gledalaca zbog poznatih događanja u kup utakmici. "Plemići" su na kraju slavili minimalnu pobjedu 1:0.

Treba istaći da je strateg domaćih Slaven Musa bio lišen usluga Mile Pehara koji je suspendovan zbog nesportskog ponašanja na utakmici koja je prekinuta u srijedu.

"Plemići" su krenuli ofanzivno. Već u devetoj minuti Žuržinov je dobro centrirao, ali Markić glavom šutira preko gola.

Igrao se 21. minut kada je na odličan centaršut zakasnio Šušić. Sedam minuta kasnije Bekić je lijepo pokušao makazicama, ali je bio neprecizan.

U 37. minuti sjajna prilika za Zrinjski. Bekić je izbjegao ofsajd zamku, ali nije uspio glavom zahvatiti loptu.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Miličević kada je oprobao svoj šut sa 20 metara. No, bio je neprecizan. Na odmor se otišlo bez golova.

U nastavku su prvo zaprijetili gosti u 47. minuti. Ipak, udarac Ivetića Melher je izbio u korner.Tri minute kasnije Zolj je pokušao sa 15 metara, ali neprecizno.

U 58. minuti domaći dolaze u vodstvo iz jedanaesterca. Predhodno je golman Veleža Bobić (zamijenio u 34. minuti povrijeđenog Oštrakovića) oborio Markića.

Precizan sa kaznenog udarca bio je kapiten Damir Džidić za 1:0. Dva minuta kasnije Velež je ostao sa igračem manje, jer je Cerić dobio drugi žuti karton.

U 76. minuti crveni karton dobio je Mirza Varešanović koji je bio nezadovoljan suđenjem Radoslava Vukasovića i nešto mu je prigovorio.

Rezultata se do kraja meča nije mijenjao, mada su nogometaši Veleža pokušavali stići do poravnanja.