Nogomet
0

Zrinjski savladao GOŠK rezultatom 4:2, Rudar - Slavija 0:1

Piše: J. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U okviru 23.kola Premijer lige BiH danas su odigrane posljednje dvije utakmice. Na stadionu pod Bijelim brijegom sastale su se ekipe Zrinjskog i GOŠK-a u kojoj su domaći igrači slavili rezultatom 4:2 dok je u Prijedoru Slavija pobijedila domaći Rudar sa 1:0.

HŠK Zrinjski - GOŠK 4:2

U prvih 15-tak minuta na stadionu pod Bijelim brijegom gledatelji nisu vidjeli niti jednu ozbiljniju šansu za gol. U 26. minuti Marjanović je doveo Zrinjski u vodstvo. Već u 35. minuti bilo je 2:0 za Plemiće. Na asistenciju Pehara, Marjanović je postigao svoj drugi gol na današnjoj utakmici. Pred sam kraj prvog poluvremena, GOŠK je došao do gola. Na asistenciju Tomića, loptu u gol Zrinjskog poslao je Karić.

U drugom poluvremenu, domaći su opet prvi došli do gola. Igrala se 58. minuta kad je Miličević prošao kroz sredinu i uposlio Pehara koji je pogodio za 3:1. Dvije minute kasnije, Plemići su vodili sa 4:1 zahvaljujući autogolu Helvide.

U 84. minuti GOŠK je došao do drugog gola zahvaljujući Damiru Zlomisliću. Ovo je bio i konačan rezultat utakmice u Mostaru.

FK Rudar - FK Slavija 0:1

Na otvaranju susreta u Prijedoru domaći tim je imao inicijativu, ali bez prilika za promjenu rezultata u prvom poluvremenu. U nastavku utakmice, gostujuća ekipa vršila je pritisak na gol Prijedorčana, ali je golman Nikolić u nekoliko navrata spašavo svoj tim.

Slavija je u 79. minuti došla do vodstva od 1:0 zahvaljujući golu Todorovića. Prethodno su gosti tražili penal zbog igranja rukom jednog od igrača Rudara, ali sudija nije ništa svirao. Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao.

Premijer liga BiH, rezultati 23 kola:

HŠK Zrinjski - GOŠK 4:2 FK Rudar - FK Slavija 0:1

Jučer:

Leotar - Kozara 1:0 Olimpic - Sloboda 2:0

Zvijezda - Čelik 2:1 Široki Brijeg - Sarajevo 3:1 Travnik - Velež 3:2 Željezničar - Borac 1:0