Nogomet
0

Zrinjski s igračem manje slavio u Zvorniku, Sloboda bolja od Rudara

Piše: Edin Isanović
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Završene su tri utakmice 2. kola BHT Premijer lige koje su počele u 17:30 sati, a postignuti su sljedeći rezultati: Sloboda – Rudar 2:1, Mladost Doboj Kakanj– Slavija 1:1 i Drina – Zrinjski 0:1.

Sloboda – Rudar 2:1

Tuzlaci su okršaj sa timom iz Prijedora ušli sa namjerom da osvoje kompletan plijen i poprave dojam nakon poraza u Zenici. U 6. minuti zaprijetio je Mehidić, ali su gosti otklonili opasnost. Izabranici Husrefa Musemića nastavili su napadati, a to im se ispaltilo u 30. minuti kada je pogodio Ahmetović za 1:0. Samo devet minuta poslije bilo je 2:0, a strijelac gola bio je Ordagić koji je matirao Kozića. Rezultatom 2:0 okončano je prvo poluvrijeme.

U nastavku gosti kreću ofanzivnije. Igrao se 54. minut kada je Filip Arežina sjajno pogodio iz slobodnjaka. Sličan gol postigao je u prvom kolu ekipi Mladosti. Opuštanje igrača Slobode je kažnjeno. Nakon toga se najčešće igralo između dva šesnaesterca. Tuzlaci su do kraja znalački čuvali vodstvo i došli do pobjede.

Mladost Doboj Kakanj – Slavija 1:1

Novajlija u ligi ugostio je Slaviju na zeničkom Kamberovića Polju. Težili su da osvoje tri boda u okršaju sa timom iz Istočnog Sarajeva. Tako je Ramović u 8. minuti u dva navrata zaprijetio. Nije bio precizan. Igrao se 26. minut kada je pokušao Dilaver, ali je Lučić bio na oprezu. Sa nepopularnih 0:0 otišlo se na odmor. U nastavku domaći nastavljaju napadati, ali im to nije donijelo ništa konkretno. Gosti su se znalački branili i u 55. minuti su uspjeli postići pogodak. Spalević je, nakon greške jednog igrača Mladosti, sjajno uposlio Rovčanina koji je pogodio sa pet ili šest metara za 0:1. Samo tri minute poslije poravano je Dilaver koji je matirao Lučića za veliko slavlje domaćih navijača. Pogodak je unio dodatno samopouzdanje igračima Mladosti koji su težili da dođu do vodstva. Stvorili su nekoliko prilika, ali je ostalo 1:1.

Drina – Zrinjski 0:1

U Zvornik je ne magdan Drini stigao Zrinjski. Domaći tim vodit će veliku borbu za opstanak u elitnom razredu tako da u svakom meču na domaćem terenu žele ostati neporaženi. To je bio cilj u sudaru sa timom iz Mostara koji ima visoke ambicije ove sezone. Gosti su prvi zaprijetili u 12. minuti preko Nikolića. Rezultat je ostao nepromijenjen. Samo minut poslije uzvraća Đerić. No, mreža je ostala netaknuta. Igrao se 34. minut kada je Šćepanović zaprijetio domaćima. Ipak, nije pogodio. Tri minute poslije Nikolić nije pogodio i ostalo je 0:0 nakon prvih 45 minuta. Drina je bila mnogo opasnija u prvim minutama drugog dijela. U 61. minuti Radeljić je dobio crveni karton nakon udaranja Đerića pa su gosti ostali sa igračem manje. Marinović je nakon toga izvršio rokade, pojačao je odbranu, a oslabio napad. Igrači Drine pokušavali su doći do gola. Nisu uspjeli. Ipak, gosti su u 81. minuti došli do pogotka kada je nakon kornera pogodio Laštro. Rezultat je ostao nepromijenjen do kraja utakmice. Velika pobjeda Zrinjskog.