6. kolo Premijer lige
0

Zrinjski namjerava pomrsiti račune Želji, Plavi žele puni plijen

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: Fotoservis/Arhiv
Foto: Fotoservis/Arhiv
Zrinjski i Željezničar će u Mostaru snage odmjeriti u okviru 6. kola BHT Premijer lige. Aktuelni prvak BiH želi nove bodove i ostanak na vrhu tabele, dok Plemići imaju namjeru poraziti velikog protivnika.

Nogometaši Željezničara, Josip Kvesić i Muamer Svraka, u razgovoru za portal Klix.ba nisu mogli obećati pobjedu u Mostaru, ali su naglasili da će Plavi učiniti sve kako bi ostali na vrhu tabele.

"Jasno je da Zrinjski pripada u sam vrh jer se radi o kvalitetnoj ekipi. Imaju dobre rezultate i bit će teško igrati protiv njih na njihovom terenu. Ekipu čine zaista sjajni igrači poput Marjanovića i Žuržinova, a jaki su i kao kolektiv. Ipak, učinit ćemo sve da dođemo do pobjede", izjavio je Kvesić.

Sjajni igrač Željezničara i reprezentativac BiH, Muamer Svraka, smatra da Plavi moraju igrati na pobjedu ukoliko žele nastaviti dobrim putem ka odbrani titule prvaka BiH.

"Zrinjski nema zvijezde u ekipi, ali kao cjelina djeluju odlično. Tradicionalno su nezgodni za nas i toga se moramo paziti. Nama su tri boda potrebna s obzirom na naše ambicije. Moramo nastaviti dobar niz i ostati na putu koji vodi ka odbrani titule", kazao je Svraka.

U ekipi Plavih sigurno neće biti Sulejmana Smajića, koji još uvijek nije spreman za igru nakon oporavka od povrede.

Mostarci respektuju svog protivnika, ali se nadaju da će prvaku pomrsiti račune. O velikoj utakmici su za portal Klix.ba govorili trener Dragan Perić i igrač Milan Muminović.

"Željezničar je stabilna ekipa, a to su i dokazali u posljednjih nekoliko sezona. Oni definitivno nisu nezasluženo u vrhu tabele, pa ih zbog toga maksimalno respektujemo. S druge strane, mi čvrsto vjerujemo u našu ekipu te se nadamo da protiv Željezničaramo možemo zabilježiti pobjedu", izjavio je Perić.

Bivši igrač Slavije, Sarajeva i Borca, a sadašnji član Zrinjskog, Milan Muminović, izuzetno cijeni ekipu Željezničara, ali se nada prednosti domaćeg terena i pobjedi Plemića.

"Poseban motiv protiv Željezničara baš i nemam, ali vam motiv protiv takve ekipe i ne treba. Oni su jedan od najboljih, ako ne i najbolji tim u posljednjih nekoliko godina. Bit će veoma teško, ali smo poželjeli nogomet i dat ćemo sve od sebe. Idemo na pobjedu i bodom bi bili nezadovoljni. Prošle godine je bila tvrda utakmica, ali će ovog puta biti drugačije. Zrinjskom bod ne odgovara", rekao je Muminović.

U ekipi Zrinjskog zbog suspenzije neće biti Markovića.

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara se igra u subotu sa početkom u 19:30 sati.