Nogomet
2

Zrinjski i Željezničar vodit će bitku za finale Kupa BiH

Piše: Edin Isanović
Detalj s prve utakmice na Grbavici (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Detalj s prve utakmice na Grbavici (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Revanš mečevi polufinala Kupa BiH igraju se danas. Zrinjski će u Mostaru ugostiti Željezničar, dok će Široki Brijeg na Pecari odigrati utakmicu protiv Sloge iz Doboja.

Mnogo zanimljivije bit će u gradu na Neretvi. Podsjetimo, prvi okršaj na Grbavici završen je bez golova. Plemiće će u susretu sa Plavima sa klupe voditi Branko Karačić, koji je naslijedio Dragana Perića.

Karačić je na konferenciji za novinare naglasio kako je za stvaranje jakog tima potrebno vrijeme. Potom se osvrnuo na uzvratni dvoboj sa Željezničarom.

"Rezultat iz prvog meča, koji je završen bez golova, jeste obećavajući, ali može biti vrlo opasan. Više bih volio da je bilo 1:1 ili 2:2. No, i ovako vjerujem da ćemo se plasirati u finale i odigrati dvije utakmice protiv komšija iz Širokog Brijega", istakao je novi strateg Zrinjskog, koji je dodao kako je Željo izuzetno kvalitetan tim što pokazuju i rezultati.

S druge strane, Plavi su duel sa Mostarcima dočekali u Međugorju. Prvi šef struke Amar Osim istakao je kako njegove izabranike čeka neizvjesna utakmica.

Tvrdi da svi nogometaši koji budu u udarnoj postavi moraju igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi na kraju izborili finale. Istakao je kako će i teren biti izuzetno težak.

Tim sa Grbavice je u posljednje tri godine igrao tri finala Kupa BiH. Danas imaju priliku finale izboriti po četvrti put.

Na Pecari će biti odigrana revijalna utakmica s obzirom na to da je Široki Brijeg već u prvom okršaju u Doboju slavio 4:2 i osigurao finale.

Parovi i satnica:

Široki Brijeg – Sloga 16:30 sati (prvi susret 4:2) Zrinjski – Željezničar 17:00 sati (prvi susret 0:0, prijenos na BHT1)