Eliminisani Zvijezda i GOŠK
1

Zrinjski i Sloga iz Doboja u polufinalu Kupa BiH

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U srijedu su u terminu od 13 sati odigrana dva uzvratna susreta četvrtfinala Kupa BiH. Snage su u revanšu odmjerili Zrinjski i Zvijezda te Sloga iz Doboja i GOŠK. U polufinale su se plasirali Zrinjski i Sloga.

Zrinjski - Zvijezda (2:3) 3:0

U veoma interesantnom prvom četvrtfinalnom susretu ove dvije ekipe Zvijezda je slavila rezultatom 3:2 te je u Mostar sigla s golom prednosti. Međutim, ni u taboru Plemića nije bilo većeg nezadovoljstva s obzirom na dva postignuta gola u gostima. Time motivisani Plemići su odlično otvorili utakmicu i postigli gol već u 7. minuti. Arežina je izveo korner, a Aničić pospremio loptu u mrežu Zvijezde. Nakon vodećeg gola domaćih se igralo na sredini terena, s tim da je Zrinjski imao nešto veći posjed lopte.

Igrala se 28. minuta susreta kada je Zrinjski došao do prednosti od dva gola. Ponovo je strijelac bio Aničić, a asistenciju je upisao Muminović. Nakon drugog gola su Plemići zaigrali još bolje te je opasnost po golmana gostiju postajala sve veća. Igrači Zvijezde su bili potpuno pasivni. Prvi dio susreta je završen rezultatom 1:0 u korist Zrinjskog.

Domaći su i u drugom poluvremenu nastavili s dobrom igrom. Priliku je na otvaranju drugog dijela susreta propustio izglednu šansu za gol, lopta se odbila do Miličevića, ali ni on nije bio precizan. Igrala se 67. minuta utakmice kada se nakon centaršuta Žuržinova nije snašao Pehar. Zvijezda je mogla smanjiti rezultat preko Pandže, ali njegov udarac nije završio u mreži domaćih. Potom se ukazala još jedna sjajna prilika za domaće kada su Muminović i Žuržinov izašli pred golmana. Muminović je nesebično htio uposliti Žuržinova ali je golman Zvijezde Kovačević pročitao njegove namjere i otklonio opasnost.

Igrači Zrinjskog su u 80. minuti riješili sve dileme oko putnika u polufinale Kupa BiH. Treći gol za Plemiće je postigao Muminović nakon što je Arežina ubacio loptu iz kornera. Susret je završen rezultatom 3:0 u korist Zrinjskog koji se plasirao u polufinale Kupa BiH.

Sloga Doboj - GOŠK (2:1) 1:1

Lijepo je iznenađenje u Kupu BiH ove sezone Sloga iz Doboja, koja je i u prvom četvrtfinalnom susretu Kupa BiH na gostovanju u Gabeli kod GOŠK-a pobijedila rezultatom 2:1 i time stekla bolje šanse pred revanš na svom terenu.

Početak uzvratnog susreta su obilježile dvije prilike, po jedna na obje strane. Dujković je šutirao pored gola GOŠK,a, a Jusufbašić nije uspio savladati golmana Sloge u situaciji jedan na jedan.

GOŠK je u nastavku utakmice igrao nešto bolje uz nekoliko neiskorištenih prilika. Znalački su to kaznili domaći u 41. minuti kada je pogodio Panić. U finišu prvog dijela su domaći propustili dvije odlične šanse. Prvo je Lukić promašio penal, a nakon toga su domaći pogodili prečku.

U nastavku, tačnije u 53. minuti, je odličnu priliku za Slogu propustio realizovati Krstić. Gosti iz Gabele nisu imali šta čekati pa su i oni zaigrali potpuno otvoreno. Igrala se 69. minuta susreta kada je igrač Sloge Janković igrao rukom u šesnaestercu, a Jusufbašić realizirao penal i donio izjednačenje GOŠK-u koji je u nastavku zaigrao bolje i jedno vrijeme imao igrača više, ali promjene rezultata nije bilo. Gosti su u samom finišu preko Ramovića propustili idealnu priliku. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a Sloga se plasirala u polufinale Kupa BiH.