Evropska liga
0

"Zrinjski" i "Široki" traže povoljan rezultat pred uzvrat

Sarajevo-x.com
NK široki Brijeg
NK široki Brijeg
U okviru prvog pretkola Evropske lige bh. predstavnici "Zrinjski" i "Široki Brijeg" danas igraju svoje prve utakmice. Mostarci gostuju u Kazahstanu, kod ekipe "Tobola", koja je lider prvenstva.

"Plemići" su sa dosta optimizma otputovali na megdan nepoznatom suparniku.

"U utakmicu ulazimo sa maksimalnom ambicijom i sa maksimalnim optimizmom. Puno smo radili na pripremama Osvježili smo se i dopunili snagom, a napravili smo pomak i u kombinatorici. Bilo bi dobro da postignemo gol, jer bi se tada mogli nadati da ćemo lakše doći do konačnog cilja – plasmana u naredni krug. Svaki rival zaslužuje maksimalni respekt", smatra Dragan Jović, strateg "Zrinjskog".

Dvoboj kazahstanskog i bh. predstavnika počinje u 17 sati.

Tim sa Pecare gostovat će u Ljubljani, kod "Olimpije". Ivo Ištuk, prvi šef struke, vjeruje da mogu doći do povoljnog rezultata pred uzvrat u Hercegovini.

"Mi tražimo rezultat. To podrazumijeva kontrolirani rizik. Želimo zabiti gol, to nam je primarni cilj. Svakako da i naš rival ima svoju računici kako će nas eliminisati. Svako utakmicu vidi na svoj način. Analizirali smo neke njihove dvoboje, a vjerovatno su i oni naše. Ako želimo doći do idealnog rezultata svih jedanaest igrača moraju biti u optimalnom izdanju, ako neko podbaci, okolnosti se mijenjaju", naglašava Ištuk.

Utakmica u glavnom gradu Slovenije igra se u 20.15 sati.