Nogomet
0

Zrinjski gostuje Veležu: U Vrapčiće dolazi druga postava Plemića

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Uzvratni susret osmine finala Kupa BiH između Veleža i Zrinjskog igra se u srijedu u 13:30 sati na stadionu u Vrapčićima. U prvom susretu Plemići su slavili 3:0 i tako stekli velike izglede da se plasiraju među osam najboljih ekipa.

Na press konferenciji uoči gostovanja u Vrapčićima sudjelovali su pomoćni trener Zrinjskog Mario Ivanković te fudbaler Toni Jović.

"Sigurno da nam rezultat iz prve utakmice daje određenu sigurnost za utakmicu u Vrapčićima. No, mi smo svjesni da ništa ne dolazi samo od sebe. Maksimalno smo koncentrirani na utakmicu i nadam se da će se momci koji sutra budu igrali pokazati u najboljem izdanju i da ćemo izboriti prolaz dalje", kazao je Ivanković.

"Mislim kako nas sutra očekuje teška utakmica i kako rezultat od 3:0 neće biti dovoljan ako sto posto ne uđemo u utakmicu. Imamo širok kadar i vjerujem kako će momci koji dobiju priliku dati svoj maksimum", rekao je Toni Jović

Prema riječima pomoćnog trenera Ivankovića, još nije određena ekipa koja će istrčati na stadion u Vrapčićima, ali je rekao da ima nekih naznaka da će dobiti priliku momci s manjom minutažom, kako bi se vidjelo na kojem su nivou, a ujedno i da odmore prvotimce za izuzetno važnu utakmicu protiv Olimpica u subotu.