Nogomet
82

Žrijeb Premijer lige BiH: Sarajevski gradski derbi na Koševu u 14. kolu

Piše: D. B.
Foto: Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevski gradski derbi igrat će se u 14. kolu, odlučeno je na današnjem žrijebu rasporeda Premijer lige BiH, koji je održan u hotelu Park u Vogošći. Prva utakmica bit će odigrana na Koševu.

Žrijeb je odlučio da će se u prvom kolu odigrati sljedeće utakmice:

Čelik - Borac Olimpic - Leotar Mladost - Široki Brijeg Velež - Slavija Sarajevo - Zrinjski Rudar - Radnik Zvijezda - Željezničar Travnik - Vitez

Predsjednik NSBiH Dino Begić je rekao da će se i ove godine takmičenje zvati BH Telecom Premijer liga. On je dodao da je Savez osigurao 25 lopti proizvođača Nike za sve klubove.

Begić je apelovao na klubove da porade na sigurnosti, organizaciji i regularnosti utakmica i podsjetio je klubove da moraju ispunjavati obaveze prema sponzoru takmičenja.

"UEFA i NSBiH rade na projektu, a on se tiče poboljšanja infrastrukture. Aplicirati mogu 23 kluba koja su se takmičila u Premijer ligi u posljednje četiri godine. U februaru sljedeće godine se očekuje odobravanje tog projekta, a potom će uslijediti njegova implementacija", rekao je Begić.

Dželaludin Muharemović, sportski direktor FK Željezničar, je rekao da mu je drago što su počele pripreme za novu sezonu. Rekao da je će njegova ekipa u prvom dijelu gostovati ekipama koje su završile u gornjem dijelu tabele, ali da je to svejedno jer sa svima moraju odigrati dvije utakmice.

"Na nama je da se pripremimo maksimalno i da odigramo najbolje kako bismo ostvarili naš cilj i ponovili uspjeh od prošle sezone", rekao je Muharemović za naš portal.

Muharemović je rekao da derbi u pretposljednjem kolu može biti pozitivna stvar s obzirom na ambicije oba kluba.

"Ta utakmica može biti veliki praznik i može odlučiti prvaka", rekao je Muharemović.

Nova sezona BHT Premijer lige počinje 27. i 28. jula, a završava 10. maja 2014. godine. U prvom dijelu sezone će biti odigrano 19 kola, što znaći da će premijerligaši na proljeće odigrati 11 kola. Razlog ovakve podjele prvenstva je Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Za Premijer omladinsku ligu (juniori i kadeti) nije se vršilo posebno žrijebanje takmičarskih brojeva, nego će se primijeniti žrijeb seniorskih ekipa, ali u obrnutom rasporedu.