Carlo Ancelotti
0

"Žrijeb je dobar za engleski nogomet"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Jedan od svakako najintrigantnijih parova četvrtfinala nogometne Lige prvaka je onaj između Chelseaja i Manchester Uniteda. Evo kako je takav žrijeb komentarisao menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti.

"Mislim da je to dobro za engleski nogomet jer će za razliku od prošle godine jedna engleska ekipa biti u polufinalu. Ove će godine jedna ili dvije engleske ekipe biti u polufinalu, što je dobro", rekao je Ancelotti.

Chelseaju se tako ukazuje prilika da Manchester Unitedu uzvrati za poraz iz velikog finala Lige prvaka 2008. godine. Podsjećamo, tada je na stadionu Lužnjiki u Moskvi Manchester United slavio 6-5 na penale, nakon što je poslije produžetaka bilo 1-1.

"Naravno da prošlost treba uzeti u obzir. Možemo se prisjetiti da smo izgubili od Manchester Uniteda, ali također mi možemo njih podsjetiti da smo ih pobijedili prošle i ove sezone. Prošlost je prošlost i ovo će biti drugačije utakmice. Realno gledano bit će teško", dodao je talijanski strateg.

Pobjednik dvoboja između Chelseaja i Manchester Uniteda u polufinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda Intera i Schalkea.