Nogomet
6

Zoran Kvržić za Klix.ba: Možemo iznenaditi Sevillu

Piše: A. M.
Zoran Kvržić (Foto: EPA)
Zoran Kvržić (Foto: EPA)
Jedan od najzanimljivijih mečeva večerašnjeg programa Evropske lige na stadionu Kantrida će igrati Rijeka i branilac naslova u ovom takmičenju, Sevilla.

Iako španski tim ima ulogu favorita, Riječani najavljuju hrabru igru i pozitivan rezultat. U postavi Matijaža Keka svoje mjesto naći će dojučerašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Zoran Kvržić.

"Večeras trebamo dati sve od sebe, pa na kraju šta bude i kako bude. Ja sam siguran da možemo iznenaditi Sevillu. Ovdje je sve na nogama, traži se karta više i Kantrida će sigurno biti ispunjena do posljednjeg mjesta", kazao je za Klix.ba Kvržić.

U timu Seville nastupaju velika imena španskog i evropskog fudbala, ali Zoran posebno ističe jedno od njih.

"Jose Antonio Reyes je najopasniji, na njega moramo obratiti posebnu pažnju. I ostali napadači Seville su kvalitetni. Znamo da je pred nama teška i zahtjevna utakmica", dodaje naš sagovornik.

Samo dobre igre u dresu Rijeke preporuka su za Safeta Sušića koji u posljednje vrijeme ima problema na krilnim pozicijama.

"Ja se nadam skorom povratku u reprezentaciju. Dat ću sve od sebe da se moje ime ponovo nađe na spisku reprezentativaca", kazao je za kraj Kvržić.