Nogomet
256

Zoran Kvržić: Oduševljen sam! Sa BiH želim i u Brazil

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
"Oduševljen sam! Jutros sam pročitao da sam dobio poziv selektora Safeta Sušića i presretan sam", istakao je Zoran Kvržić, vezni igrač Nogometnog kluba Rijeka, nakon što je saznao da je prvi put pozvan na okupljanje reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Jedan od ljubimaca riječke Armade, kaže, jedva čeka susret sa ostalim bh. reprezentativcima zakazan za 7. oktobar na Ilidži.

"Naravno da ću se odazvati na poziv selektora BiH. Velika mi je čast igrati za svoju zemlju. Moram priznati da me poziv iznenadio. Potajno sam se nadao da bih mogao biti reprezentativac. Dakle, očekivao sam poziv selektora Sušića, ali ne ovako brzo", rekao je Kvržić za Anadoliju, naglasivši:

"Bosna i Hercegovina ima sjajnu reprezentaciju sastavljenu od velikih svjetskih igrača. Čast mi je što ću biti dio tima i imati priliku biti sa svima njima. Vjerujem da ćemo pobijediti Lihtenštajn u Zenici i Litvaniju u gostima, te tako osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Nadam se da ću nastaviti dobre igre, te da ću biti u selektorovim planovima i za sami Mundijal naredne godine".

Kvržić je rođen 7. augusta 1988. godine u Doboju. Karijeru je počeo u lokalnom Rudaru iz Stanara, a potom je igrao za Proleter iz Teslića. Nakon što je nastupao za HAŠK, postaje igrač Osijeka, odakle je došao u Rijeku za koju briljira u ovoj sezoni.

"Rijeka je odličan klub. Na Kantridi mi je lijepo. U HNL-u držimo korak za Dinamom. Nadam se da ćemo u narednom kolu pokazati snagu i iskoristiti lošu formu Zagrepčana. Možemo tokom cijelog prvenstva Dinamu puhati za vratom, pa možda i skinuti ga sa dugogodišnjeg trona u Hrvatskoj", smatra Kvržić, čija je ekipa poslije 11. kola šampionata Hrvatske drugoplasirana sa bodom zaostatka za Dinamom (24).

Debitant na Sušićevom spisku proslavio se golom protiv Stuttgarta u ovosezonskom play-offu Evropske lige. Podsjetimo, Riječani su na putu ka grupnoj fazi takmičenja eliminirali njemačkog velikana i priredili iznenađenje cijelom Starom kontinentu.

"Kao ekipa napravili smo veliku stvar samim plasmanom u Evropsku ligu. Nadam da ćemo i u grupnoj fazi pokazati da vrijedimo, ali cilj u ovom takmičenju već smo ostvarili samim plasmanom u grupnu fazu“, ističe Kvržić.

Igrački uzor novog reprezentativca BiH je Andres Iniesta.

"Iniesta je moj uzor, mada ne navijam za Barcelonu. Moj klub je Real Madrid. Za Kraljevski klub navijam od malih nogu", kazao je Kvržić.