Nogomet
10

Zoran Kokot: Bit će teško protiv Širokog Brijega, ali nema predaje

Piše: D. B.
Zoran Kokot
Zoran Kokot
Olimpic je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH poražen rezultatom 2:0 od ekipe Širokog Brijega, a u srijedu Vukove očekuje revanš na domaćem terenu. Uprkos popriličnom zaostatku, napadač Olimpica Zoran Kokot tvrdi da još ništa nije gotovo.

"Na Pecari smo bili ravnopravan protivnik do 75. minute, kada smo ostali bez snage, što je na kraju utjecalo na rezultat. Imao sam sjajnu priliku za gol u 90. minuti, situaciju jedan na jedan s golmanom, ali je on bio uspješniji. Da sam postigao gol, sada bi situacija po nas bila mnogo bolja", izjavio je Kokot za portal Klix.ba.

On vjeruje da Olimpic ima snage za preokret i plasman u polufinale Kupa BiH.

"Široki je dobio prvo poluvrijeme, a nadam se da ćemo mi dobiti drugo. Na Otoci neće biti lako, posebno zbog jako lošeg terena, ali vjerujem da možemo do dobrog rezultata. Široki ima realno bolje šanse za to, ali nema predaje. Idemo da nadoknadimo zaostatak od dva gola i da pokažemo svoj kvalitet. Ako protivnik bude bolji, čestitat ćemo i idemo dalje", kazao je napadač Olimpica.

Posebno je izdvojio jednog igrača Širokog Brijega kao veliku opasnost po gol.

"Sigurno je da najveća opasnost prijeti od Wagnera. Moramo ga zaustaviti, a onda realizirati svoje prilike", rekao je Kokot.

Ukoliko Olimpic ispadne iz Kupa BiH, to će biti veliki neuspjeh.

"Svakako da bi eliminacija iz Kupa BiH bila veliki neuspjeh, jer je uprava tražila plasman u Evropu i Kup BiHje blizi put do toga. Osim toga, imamo mnogo odličnih igrača i zaslužujemo polufinale", završio je Kokot.

Utakmica Olimpic - Široki Brijeg se igra u srijedu s početkom u 15:30 sati.