Nogomet
9

Zolotić: Uslovi u Belgiji su odlični

FENA
Nermin Zolotić
Nermin Zolotić
Bivši nogometaš Željezničara Nermin Zolotić, koji je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa belgijskim Gentom, ističe da su uslovi u klubu odlični i da je presretan.

"Uslovi ovdje u Belgiji su mnogo bolji i nadam se da ću što više napredovati. Želim ovom prilikom da zahvalim navijačima i svima koji su me podržavali dok sam bio na Grbavici. Posebno u periodu moje povrede. Šta reći nego da mi je bilo prelijepo u Želji, u klubu za kojeg navijam od malih nogu", kazao je Zolotić.

On je prošao sve omladinske selekcije Željezničara, a za seniore je debitovao 10. novembra 2010. na utakmici protiv Branitelja. Ukupno je sakupio 51 nastup i postigao jedan pogodak.

Igrao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH, te mladu reprezentaciju za koju je ubilježio četiri nastupa te postigao jedan gol, navodi se na zvaničnoj internet stranici Željezničara.

Osim Zolotića, u redovima ovog belgijskom kluba nastupa još jedan fudbaler koji je prošao nekoliko selekcija u omladinskom pogonu Željezničara, Ervin Zukanović.