S priprema Željezničara u Rovinju
0

Zolotić: Sjajan momak kao što je Kvesić nije zaslužio povredu

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Ekspedicija FK Željezničar još uvijek je u Rovinju, gdje obavlja pripreme za proljetni dio sezone. Nažalost, ekipa je ostala bez Josipa Kvesića, koji se teško povrijedio na utakmici protiv Istre. Igrač sredine terena Nermin Zolotić rekao je da pripreme teku prema planu, ali i da je izuzetno tužan zbog povrede svog saigrača.

"Sve ide prema planu, mene malo boli loža pa ne treniram, ali mislim da će sve biti dobro uskoro. U subotu nas očekuje utakmica sa Splitom", izjavio je Zolotić za portal Klix.ba.

Mladi igrač Plavih suosjeća sa povrijeđenim saigračem Kvesićem te je istaknuo da sjajan momak i igrač poput njega nije zaslužio tešku povredu.

"Nema se tu šta pametno reći u ovakvim situacijama. Jednostavno, nisam mogao sebi doći kada se povrijedio. Nadao sam se da će izostati kraći period, ali kada sam čuo da je teža povreda, zaista sam se zabrinuo i rastužio. Josip takvu povredu nije zaslužio jer je sjajan igrač, pošten i fin momak, ali takav je život, posebno kada je riječ o nogometu", dodao je Zolotić.

Podsjetimo, Kvesić će zbog povrede odsustvovati sa zelenih terena osam mjeseci. Željezničar bi se s priprema u Rovinju u Sarajevo trebao vratiti ovog vikenda.