Nogomet
3

Zolotić: Naredno kolo bi moglo donijeti prevagu u borbi za titulu

Piše: N. Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
Dino Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Uoči susreta 25. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Čelika, koji je na rasporedu u subotu od 20 sati na stadionu Grbavica, u plavom taboru su oprezni, ali i opredijeljeni da iz tog meča dobiju tri boda.

Šef stručnog štaba Plavih, Dino Đurbuzović na konferenciji za medije je istakao kako je Čelik tradicionalno neugodan protivnik, te da njegovim igračima neće biti nimalo lako ostvariti pobjedu.

"U našem taboru je nakon rutinske pobjede u Trebinju dobra atmosfera. Sada nam dolazi dobra ekipa koja ima jak kolektiv i duh. Čelik je ovdje uvijek igrao dobro i te su utakmice bivale neizvjesne i teške. Očekujem sličnu utakmicu i u subotu, ali i moram naglasiti da ćemo učiniti sve da dođemo do tri boda, što znači da ću biti zadovoljan i sa 1:0", rekao je Đurbuzović.

Bučan na poziciji Svrake

On je naveo da u kombinaciji za sastav neće biti povrijeđenih Muamera Svrake i Eldara Hasanovića, te da će neigranje Svrake nadomjestiti najvjerovatnije tako što će na njegovu poziciju pomjeriti Seju Bučana.

"Neigranje ove dvojice igrača je samo jedan problem više za nas. Prednost nam je što u Čeliku zbog kartona neće biti Dedića, koji je jedan od ključnih u redovima Zeničana. Pošto se utakmica igra u noćnom terminu bit će to odličan ambijent i fantastična atmosfera. Što se navijača tiče, neka budu uz nas kao i uvijek dosad, jer je svima jasno koliko su nam sve predstojeće utakmice važne", naglasio je trener Plavih.

Igrač Željezničara Nermin Zolotić se također obratio novinarima. On se sve više oporavlja nakon teške povrede, a o utakmici protiv Čelika je kazao da neće biti lagan zadatak.

"Jaka je to i dobra ekipa, a ako i budu odmarali neke igrače, bit će to prilika za mlađe da se dokazuju, a u tim situacijama nikada nije lako igrati. Ozbiljno se spremamo za tu utakmicu, a naredno kolo bi moglo donijeti prevagu u borbi za titulu u kojoj je četiri-pet ekipa", naveo je Zolotić.

Kada je riječ o njegovom oporavku, Zolotić kaže da je iz treninga u trening sve bolje, te da daje maksimum da se vrati u najbolju formu.

Prijenos utakmice za dijasporu

"U svakoj utakmici dajem svoj maksimum kao što maksimalno ulazim u duele. Naravno, treba vremena da se vratim u najboju formu, ali ja se osjećam sve bolje i nemam straha u duelima", istakao je Zolotić.

Na konferenciji za medije bilo je govora i o novom projektu kluba sa Grbavice, Željo TV, te je rađen i prijenos uživo same pressice. Također, za dijasporu će biti posredstvom ove televizije rađen i direktan prijenos subotnjeg meča na Grbavici.

"Putem našeg linka će naši navijači iz dijaspore moći pratiti mečeve Željezničara u narednom periodu. Cilj nam je približiti naš klub tim navijačima i pružiti im priliku da gledaju utakmice Želje. Prijenos neće biti rađen jedino za zemlje bivše Jugoslavije", rekao je marketing menadžer Željezničara Emir Dobrača.

Cijene ulaznica za subotnju utakmicu su 5 KM za južnu tribinu, 10 za sjevernu i 20 KM za zapadnu tribinu.