Nogomet
58

Zolotić: Krivo mi je što ne mogu igrati, nadam se da ćemo na derbiju slaviti titulu

Piše: D. B.
Nermin Zolotić
Nermin Zolotić
Mladi nogometaš Željezničara, Nermin Zolotić, zbog teške povrede u srijedu neće imati priliku igrati u 101. vječitom derbiju protiv Sarajeva. U razgovoru za portal Klix.ba je izjavio da mu je krivo zbog toga, ali se nada proslavi titule prvaka BiH nakon vječitog derbija.

Zolotić se teško povrijedio u utakmici protiv Zrinjskog, zbog čega ga očekuje višemjesečni oporavak. Povreda ga je spriječila da zaigra u derbiju protiv Sarajeva, što je želio s obzirom na poraz Plavih u jesenjem dijelu prvenstva na Koševu rezultatom 1:0, nakon čega je popularni Zola i plakao. Saigrače će bodriti s tribine, a nada se barem minimalnoj pobjedi Plavih.

"Mnogo mi je krivo što ne mogu igrati derbi na Grbavici i tako popraviti sliku s mog prvog derbija odigranog na Koševu. Ipak, ja ću otići na utakmicu i pratiti susret sa zapadne tribine. Nadam se da će Željo pobijediti barem 1:0 te da ćemo nakon utakmice zajedno proslaviti titulu", izjavio je Zolotić.

Mladi prvotimac ekipe iz Doline ćupova tvrdi da je Željo najbolji tim u Premijer ligi BiH, ali on također respektuje goste sa Koševa. Rezultat nije želio prognozirati.

"Tabela govori da smo najbolji u Premijer ligi BiH, pa tako i ja mislim. Naša snaga je u kolektivu, a Sarajevo također ima dosta dobrih igrača koji su opasni. Što se tiče ishoda derbija, vidjet ćemo u srijedu", završio je Zolotić.