Plavi će imati podršku navijača
0

Zolotić: Idemo na pobjedu protiv Borca, Manijaci pokazuju koliko vole klub

Piše: D. B.
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Željezničar će u 17. kolu BHT Premijer lige odmjeriti snage s Borcem u Banjoj Luci, a mladi igrač Plavih, Nermin Zolotić, vjeruje da se njegov tim u Sarajevo može vratiti sa punim plijenom, iako će to biti veoma teško ostvariti.

Željezničar se trenutno nalazi na prvom mjestu i dobar rezultat protiv Borca bi donio dodatnu sigurnost i mir u redove ekipe s Grbavice na putu ka novoj tituli. S druge strane Borac je na sedmoj poziciji i još uvijek se nada jednom od mjesta koje vode u Evropu. Otežavajuća okolnost je i loše stanje u klubu, ali bi pobjeda nad Željezničarom zasigurno puno značila. Toga je svjestan i nogometaš sarajevskog premijerligaša Nermin Zolotić, koji očekuje tešku utakmicu, ali i vjeruje u osvajanje sva tri boda na gostovanju u Banjoj Luci.

"Sigurno je da će biti teško igrati protiv Borca na njihovom stadionu, ali se nadamo pobjedi i idemo ka ostvarenju tog cilja. Situacija u banjalučkoj ekipi jeste loša, ali ne vjerujem da će zbog toga igrati lošije nego inače. To neće utjecati na utakmicu jer im je ona, kao i nama, veoma bitna", izjavio je Zolotić za portal Klix.ba.

FK Borac je, kako smo ranije objavili, poručio FK Željezničar i Nogometnom savezu BiH da nije u mogućnosti garantovati sigurnost navijačima Plavih tokom utakmice na Gradskom stadionu. Banjalučka policija također ne preporučuje dolazak gostujućih navijača zbog povećanog rizika od navijačkih nereda. Uprkos tome, Željezničar će imati podršku Manijaka u subotnjoj utakmici. Zolotića je ta vijest obradovala te se nada kako će se fanovi ekipe s Grbavice kući vratiti zadovoljni.

"Svaka čast našim navijačima koji ovim pokazuju koliko vole svoj klub i koliko im je stalo da nas bodre. Nadam se da će se sretni i zadovoljni vratiti iz Banje Luke", kazao je Zolotić.

Željezničar trenutno ima pet bodova prednosti nad ljutim rivalom i glavnim konkurentom za titulu, ekipom Sarajeva. Čak i da Željezničar i nakon 17. kola održi tu prednost, Zolotić ne smatra da je prvenstvo odlučeno.

"Nema ništa od toga, iskreno, za mene je prvenstvo riješeno kad dignemo pehar", jasan je bio Zolotić.