John Terry
0

"Znao sam da ću opet biti kapiten Engleske"

Totalsport
John Terry (Foto: Reuters)
John Terry (Foto: Reuters)
Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello potvrdio je prije nekoliko dana da je Johnu Terryju vratio kapitensku traku uoči reprezentativnog okupljanja, koje je počelo u nedjelju.

Danas 30-godišnji stoper Chelseaja ostao je bez kapitenske oznake u februaru prošle godine, kada je u medijima otkrivena njegova ljubavna afera s bivšom suprugom bivšeg saigrača, Waynea Bridgea.

Engleze 26. marta očekuje kvalifikacijski dvoboj za Euro 2012. kod Walesa u Cardiffu, kao i prijateljska utakmica protiv Gane tri dana kasnije. Inače, bez kapitenske je časti ostao Rio Ferdinand, koji automatski postaje zamjenik. Dosadašnji dokapiten Steven Gerrard postaje drugi zamjenik, a promjena se dogodila i jednim dijelom zbog činjenice što su Ferdinand i Gerrard trenutno povrijeđeni.

"Uvijek sam znao da ću opet postati kapiten", ponosno je rekao John Terry za engleske medije i nastavio:

"Naravno da sam teško primio odluku kada mi je oduzeta traka. No, pružio sam ruku gospodinu Capellu i njegovom zamjeniku. Stao sam 100 posto iza njihove odluke, ali sam nastavio raditi ono što su tražili od mene i uvijek sam bio spreman dati sve za Englesku. Moje se radne navike i odnos nisu nimalo promijenili, pa je i ovaj povratak kapitenskoj ulozi nagrada tome."