Joan Laporta
0

"Znamo da Manchester "snima" našeg trenera"

Totalsport
Čelništvo Manchester Uniteda već je kontaktiralo agenta Barceloninog trenera Josepa Guardiolu, te obavilo preliminarne razgovore koji bi trebali rezultirati dovođenjem tog stratega na Old Trafford kad se aktualni menadžer Alex Ferguson umirovi...

Ferguson se sprema na povlačenje s klupe Uniteda na kojoj sjedi još od 1986. godine. Škot ima 68 godina, a već je najavio kako ne želi dočekati 70. rođendan u ulozi menadžera “crvenih vragova”.

Guardiola je prošle sezone s nogometašima Barcelone osvojio sve što je mogao, od španjolskog prvenstva i Kupa kralja do Lige prvaka. No, unatoč nagovaranjima vodstva katalonskog kluba, još uvijek nije produžio ugovor koji mu istječe na ljeto. Navodno čeka ishod izbora za klupskog predsjednika, u čemu Manchester vidi svoju priliku.

Kontakte je potvrdio agent Jose Maria Orobigt:

"United me je kontaktirao, ali nismo razgovarali o novcu, ni o sportskom projektu. O takvim stvarima mora odlučiti Pep."

Oglasio se sada i predsjednik katalonskoga kluba Joan Laporta koji kaže:

"Špekulacije se ne mogu izbjeći budući da je on najbolji trener na svijetu, stoga je i logično da ga mnogi žele. Znamo da je Manchester United jedan od njih i siguran sam da prate razvoj događaja oko njega i njegove budućnosti. Ipak, pred njim je još mnogo dana u Barceloni i pisanja historije ovoga kluba."

"Uvjeren sam da ćemo potpisati produženje ugovora, no ne možemo ga niti želimo požurivati na tu odluku", zaključio je Laporta.