Nogomet
99

Zmajevi započeli pripreme za Izrael, u Hrasnici održan prvi trening

Piše: D. B.
(Foto: Nogometni savez BiH)
Nogometna reprezentacija BiH danas je započela pripreme za utakmicu protiv Izraela, koja se igra 12. juna na "Bilinom Polju" u Zenici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Selektor Mehmed Baždarević je sa svojim izabranicima danas na stadionu u Hrasnici odradio prvi trening u sklopu priprema sa važnu utakmicu protiv Izraela.

Na Baždarevićevom spisku su se našli Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Ratko Dujković, Mensur Mujdža, Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Avdija Vršajević, Edin Višća, Izet Hajrović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Haris Medunjanin. Edin Cocalić, Senad Lulić, Tino Sven Sušić, Vedad Ibišević, Edin Džeko, Ermin Zec i Milan Đurić.

Reprezentaciji će se uskoro pridružiti Stojan Vranješ i Semir Štilić. Naknadno pozvani Gojko Cimirot je napustio pripreme zbog povrede.

Nogometaši su na pripreme stigli odlično raspoloženi i ne kriju optimizam uoči revanša s Izraelcima koji su nas u prvom susretu odigranom u Haifi savladali rezultatom 3:0. Zmajevi su željni osvete za poraz, ali i bodova koji će nas ostaviti u igri za plasman na Euro.

BiH je trenutno na pretposljednjem mjestu u grupi B sa pet osvojenih bodova iz pet odigranih susreta.

Tabela u grupi B:

  1. Belgija 11
  2. Vels 11
  3. Izrael 9
  4. Kipar 6
  5. BiH 5
  6. Andora 0