Revijalni meč
0

"Zmajevi" večeras protiv selekcije novinara

Sarajevo-x.com
Večeras u 20.15 sati na sarajevskom stadionu Asim Ferhatović - Hase snage će odmjeriti odabrana selekcija novinara i izabranici selektora nogometne reprezentacije BiH.

Ćirini zmajevi bit će oslabljeni neigranjem golmana Kenana Hasagića, Zlatana Muslimovića, Darija Damjanovića i Admira Vladavića, dok trener izabranika "sedme sile" Dragan Jović ne može računati na povrijeđenog Alena Škoru.

Utakmica na Koševu, koju će u direktnom prenosu emitovati BHT 1, bit će prilika da selektor Miroslav Ćiro Blažević ispita kvalitet i uigranost ekipe, ali i da, nakon neriješenog rezultata u Uzbekistanu, još jednom pogleda igru eventualnih budućih reprezentativaca.

Za BiH će, prema najavama, zaigrati Supić, Mravac, Nadarević, Pandža, Salihović, Jahić, Rahimić, Muratović, Pjanić ili Misimović, Džeko i Ibričić.

U selekciju novinara pozvani su Mitrović, Cerić, Regoje, Čolić, Kuduzović, Grabus, Husić, Đurić, Alispahić, Kamber, Dajić i Bekrić.

Pravdu će u ovom revijalnom meču dijeliti Rusmir Mrković sa asistentima Bilalom Bogilovićem i Daliborom Draškovićem. Četvrti sudija je Emir Alečković, a delegat Salem Prolić.

Za utakmicu je štampano 20.000 karata po cijeni od 10 KM (zapadna i istočna tribina), te 5 KM (sjeverna i južna tribina).

Nakon ovogo meča Ćirine "zmajeve" očekuje prijateljski susret protiv Omana u Nici, čime će biti kompletirane dvije pripremne utakmice predviđene za junski termin. U avgustu je moguć odlazak u Iran.