Nogomet
294

Zmajevi u fokusu: Svjetski mediji prognoziraju pobjedu BiH protiv Nigerije

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Brojni svjetski mediji u svojim najavama sutrašnje historijske utakmice koju Zmajevi igraju protiv Nigerije na Svjetskom prvenstvu (SP) u Brazilu, prognozirali su pobjedu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Portal Goal.com očekuje pobjedu Zmajeva 2:1, a kao igrača kojeg posebno treba pratiti naveli su veznjaka Muhameda Bešića.

"Nigerija može odigrati bolje nego protiv Irana, ali BiH izgleda kao mnogo organizovanija ekipa. Naoružana ofanzivnijim taktičkim pristupom u odnosu na meč protiv Argentine, reprezentacija BiH će osvojiti tri boda u ovoj utakmici", navodi ovaj portal.

Još optimističniju prognozu dao je portal Sportsmole.co.uk koji navodi da će Zmajevi slaviti protiv Nigerije rezultatom 3:1. Sportsmole smatra da će selektor Safet Sušić od prve minute igrati sa dva napadača, Vedadom Ibiševićem i Edinom Džekom, što će donijeti prevagu u ovoj utakmici.

Portal Eplindex.com donosi opsežnu najavu ovog meča. Kao ključnog igrača u bosanskohercegovačkoj reprezentaciji oni su naveli Miralema Pjanića.

"BiH je igrala veoma dobro protiv Argentine i učinit će sve da zabilježe prvu pobjedu na SP-u u Brazilu. Oni će u tome uspjeti. BiH će slaviti 2:1", navodi ovaj portal.