Nogomet
96

Zmajevi u Butmiru počeli pripreme za Estoniju, naknadno stižu Đurić i Šehić

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH se danas okupila u hotelu Hercegovina na Ilidži, a poslijepodnevnim satima je prvim treningom počela pripreme za kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, odnosno utakmicu protiv Estonije, koja se igra 6. septembra u Zenici.

Baždarević je za utakmicu sa Estonijom pozvao Asmira Begovića, Ibrahima Šehića, Jasmina Burića, Ognjena Vranješa, Ermina Bičakčića, Senada Lulića, Emira Spahića, Tonija Šunjića, Ervina Zukanovića, Marina Aničića, Edina Cocalića, Harisa Medunjanina, Marija Vrančića, Danijela Milićevića, Harisa Duljevića, Armina Hodžića, Milana Đurića, Seada Kolašinca, Miralema Pjanića, Edina Višću, Edina Džeku i Vedada Ibiševića, a dodatno su pozvani Mateo Sušić, Gojko Cimirot, Srđan Grahovac i Tomislav Tomić.

Reprezentacija je danas prvi put trenirala u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, ali ekipa nije kompletna. Trening su obavili Spahić, Begović, Duljević, Cocalić, Cimirot, Tomić, Aničić, Vrančić, Lulić, Kolašinac, Pjanić, Hodžić, Vranješ, Šunjić i Sušić.

Preostali igrači su ostali u hotelu na rekuperaciji, Milan Đurić večeras igra utakmicu za Cesenu, a Ibrahim Šehić će se Zmajevima priključiti večeras.

U utorak Zmajeve čekaju dva treninga na istom mjestu, a potom će u srijedu odraditi jedan trening. Od četvrtka će se reprezentacija pripremati u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" u Zenici, a tog dana će obaviti jedan trening. U petak, subotu i nedjelju su planirana po dva treninga, a u ponedjeljak, dan prije utakmice s Estoncima, bit će održan jedan trening na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Utakmica s Estoncima se igra u utorak 6. septembra na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.