Nogomet
499

Zmajevi stigli u bazu: U Guaruji ih dočekala jaka kiša, plesači sambe i pokloni

Klix.ba
(Foto: GloboEsporte)
Bh. nogometna reprezentacija stigla je u poslijepodnevnim satima petka u svoju bazu u Brazilu, hotel Casa Grande na otoku Guaruja, udaljenom 100 km od Sao Paula, gdje im je priređen veličanstven doček.

Zmajeve je u Guaruji, koji u potpunosti u znaku BiH, dočekala jaka kiša, ljubazno osoblje hotela, te nekoliko stotina stanovnika ovog brazilskog grada.

Naše nogometaše je po dolasku u hotel pozdravila grupa djece, a kako javlja Globo TV, najviše su bili uzbuđeni što vide Edina Džeku i Miralema Pjanića.

Kao što je i najavljeno, za naše nogometaše je upriličen svečani doček, a prezentirana im je i škola sambe, koju su Zmajevi pomno pratili sa balkona i fotografirali plesače.

U čast BiH napravljen je i vatromet, a u nebo iznad Atlanskog okeana pušteno je na stotine žuto-plavih balona., javio je izvještač agencija Anadolija iz Brazila.

U delegaciji za doček bila je i gradonačelnica Guaruje Maria Antonieta de Brito, te Miss Guaruje, Cinthia Viona.

Posebnu pažnju izazvala je grupa brazilskih bakica koje su sa vuvuzelama brazilskim i bosanskim zastavama klicale u čast nacionalnih timova obje države, javila je Anadolija.

Veliko iznenađenje uslijedilo je kada su igrači otišli u svoje sobe gdje su ih dočekali pokloni ljubaznih domaćina. Dobili su i materijal iz kojeg će saznati više o gradu u kojem borave.

Za sigurnost naše nacionalne selekcije pobrinut će se 30 vojnika koji su dobili naređenje da ne puštaju navijače blizu nogometaša kako ne bi remetili njihov mir, javlja Globo.

Delegacija Nogometnog saveza BiH još jučer je posjetila Gradski stadion Antonio Fernandes na kojem će Zmajevi trenirati i tražili svakodnevno navodnjavanje terena kako bi se izbjegle povrede nogometaša.