Nogomet
5

Zmajevi spremni za Argentinu, trenirali svi igrači

Anadolija
Svi reprezentativci uključujući i Muhameda Bešića koji je jučer propustio trening zbog povrede danas su trenirali i spremni su za prvi susret na Mundijalu protiv Argentine.

Sušić je na travnjak trening kampa u Guaruji izveo sva 23 igrača gdje su radili po lijepom i sunčanom vremenu.

U taboru BiH vlada dobro raspoloženje i jedva čekaju susret sa Argentinom u nedjelju 15. juna u prvom kolu grupe F Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Fizički smo i na drugi način spremni za prvu utakmicu na Mundijalu. Odlično smo igrali u pripremnim utakmicama protiv Obale Slonovače, Meksika i Santosa tako da očekujem da bude i u nedjeljnom susretu sa Argentinom. Dobro nam ide i vjerujem da ćemo biti na nivou, a možda i bolji od Argentine“, rekao je Izet Hajrović, reprezentativac BiH i prvotimac turskog Galatasaraya te naglasio:

"Normalna je stvar da imamo malo treme jer igramo prvu utakmicu ikada na Svjetskim prvenstvima. Međutim, imat ćemo i veliki motiv“.

Istakao je i kako se u BiH svi raduju Mundijalu u Brazilu, da nema ništa bolje od nastupa i "svi očekujemo da odigramo i napravimo rezultat, navijačima kažem tako će i biti, a to je naš plasman u drugi krug".

"Dat ćemo sve od sebe, a navijače zamolio za podršku na koju smo i navikli"

Selektor Safet Sušić odlučio je da ne bude popodnevnog treninga kako bi reprezentativci mogli da gledaju utakmicu otvaranja prvenstva između Hrvatske i Brazila.

Sutra je posljednji trening izabranika Safeta Sušića uoči odlaska u Rio de Janeiro.

Jedan od brazilskih novinara pitao je bh. reprezentativca da li je njegova sadašnja frizura "namjenska za put u Brazil", na šta je on odgovorio kako mu je poznato da je to "Brasilian style", ali da je to njegov imidž inače.

"Nije baš zbog Brazila nego zbog toga što me u Njemačkoj šišao Brazilac", rekao je Hajrović.